PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Notikumi 2002./2003. mācību gadā

2002. / 2003. mācību gads

25.08.2003. PVĢ 2003. gada absolvents Jānis Elsts - "Māras bankas" stipendiāts!!! Lūk ko Jānis vēlējās pateikt esošajiem un topošajiem gimnāzistiem:
"Laba diena, cilvēki un ļaudis, vienvārdsakot - dižais un neizprotamais Lasītāj!
Sauc mani, kā tu, iespējams, zini, Jānis Elsts, un šogad es nobeidzu jau nē, bet pabeidzu gan PVĢ dabaszinību kursu, turklāt paspēju iestāties RTU, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, programmā "Datorsistēmas", budžeta grupā. Kā garāmejot vēl pieminēšu to zīmīgo faktu, ka biju pietiecies un arī ieguvu "Māras bankas" stipendiju. Veicas :) No otras puses - nav jau tā, ka atliek tikai uzrakstīt "pareizu" motivācijas vēstuli un labie filantropi tev naudu aši pārskaitīs. Kaut gan - ja tu pirms tam esi "tā netīšām" ieguvis/-usi vietas pāris olimpiādēs, atzīmes arī ir vairāk virs 7 nekā zem 4... Tad tev ir izredzes.
Nedaudz nopietnāk runājot - ja tu uzskatīsi, ka vienīgais veids kā kaut ko sasniegt ir nepārtraukta iekalšana, tad - pat ļoti iespējams - tev būs labas sekmes un vecākiem bez bailēm parādāma liecība, taču nebūs patikas to visu darīt. Cilvēkam jādara tas, ko viņš/-a vēlas, to, kas labi izdodas, jādarbojas tajā jomā, kurā ir dotības & interese. Dari, ko gribi, un dari to *labi*! Uz šīs pozitīvās nots arī atvados...
/Es, šī teksta autors, neuzņemos atbildību par mantiskiem un/vai morāliem zaudējumiem, kas varētu rasties tā izlasīšanas rezultātā. Izteiktais viedoklis var nesakrist ar PVĢ audzēkņu un skolotāju viedokli, kā arī ar tavējo./
'Mind your mind'
Altruists praataa Egoists dveeselee"

Novēlam Jānim labas sekmes studijās un panākumiem bagātu nākotni!
20.08.2003. 20. augustā Preiļu Valsts ģimnāziju apmeklēja skolotāju grupa no Austrijas. Skolotāji no Austrijas ieradās Preiļos, lai tiktos ar Preiļu novada domes priekšsēdētāju Jāni Eglīti un apmeklētu Preiļu Valsts ģimnāziju.
Skolotāji Latvijā ieradušies, lai piedalītos seminārā "Eiropas Savienības paplašināšanās - kandidātvalsts Latvija", kas notiek Rīgā laikā no 18. - 23. augustam.
Bilžu galerijā iemūžināti momenti no šī semināra.
18.08.2003. Zigmāram Strodam 3. Dabaszinību kursa absolventam 2003. gada 8. augustā piešķirta Klāva Sīpoliņa fonda stipendija... Kad apsveicām Zigmāru ar šo veiksmi un jautājām ko viņš varētu pateikt topošajiem/esošajiem ģimnāzistiem, tad luuk ko viņš atbildēja:
"Jou, ģimnāzist! Mani sauc Zigmārs Strods, un manā dzīvē šogad daudz kas labs un skaists ir noticis! Vasaras sākumā ar labām sekmēm absolvēju mūsu veco, labo PVĢ, iestājos RTU Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātes piedāvātajā studiju programmā "'Telekomunikācijas" budžeta grupā un saņēmu arī Klāva Sīpoliņa fonda stipendiju iztikai studiju laikā! Protams, tas nenāca nemaz tik viegli un, tieši pateicoties labām sekmēm un dalībai vairākās mācību priekšmetu olimpiādēs, es arī ieguvu stipendiju.
Esmu neizsakāmi priecīgs un pateicīgs visiem tiem, kas mani skoloja, palīdzēja un sniedza vislabvēlīgākos apstākļus, lai es varētu studēt Rīgā! Arī Tev, ģimnāzist, tas ir pa spēkam, tikai pašam ir jācenšas un jādara viss, lai sasniegtu savus mērķus! Novēlu visiem ģimnāzistiem, lai arī viņu dzīvēs nepietrūktu gaismas, prieka un labu cilvēku! Pats Zigmārs fotoattēlos - attēlu glaerijā.

P.S. Ja arī Tev nepieciešams pabalsts studēšanai, tad sīkāku informāciju par Vītolu un Klāva Sīpoliņa fondiem vari atrast Vītolu fonda mājas lapā: www.vitolufonds.lv"
18.08.2003. Preiļu valsts ģimnāzijas direktora vietas izpildītāja - Ligita Pauniņa! Sakarā ar direktora Jāņa Eglīša ievēlēšanu par Preiļu novada domes preikšsēdētāju saskaņā ar 2003. gada 25. jūnija novada domes sēdes lēmumu par Preiļu Valsts ģimnāzijas direktora vietas izpildītāju no 2003. gada 01. jūlija tiek iecelta Ligita Pauniņa.
Vēlam veiksmi Preiļu novada domes priekšsēdētāja darbā direktoram Jānim Eglītim un direktora v.i. darbā Ligitai Pauniņai!
06.08.2003. 81% A, B, C līmeņos!!! Novēlam veiksmīgas studijas visiem, kas jau paguvuši iestāties kādā no augstskolām.
05.08.2003. Vasaras fizikas - matemātikas - informātikas skola PVĢ! Rīgas 40. vidusskola jau 6. gadu (kopš 1997. gada, izņemot 2000. gadu) organizē "Vasaras fizikas - matemātikas - informātikas skolu" (turpmāk "Vasaras skola"). "Vasaras skolas" organizators ir 40. vidusskolas direktora vietnieks informātikas jautājumos Vladimirs Ļitvinskis.
Skolas mērķis ir papildus darbs ar apdāvinātiem bēriem, kuriem pat vasaras brīvdienu laikā interesē nodarboties ar eksaktajām zinātnēm.
Darbs pamatā norit projektu formā. Šogad ir organizēti 9 projekti ( matemātikā, fizikā, informātikā), kur katram projektam ir savs darba vadītājs(-ji). Kopā nometnē strādā 4 skolotāji un 10 studenti kā pasniedzēji un vairāk kā 60 audzēkņi. Audzēkņi strādājot projektos darbojas kā līdzstrādnieki nevis vienkārši klausītāji. Zīmīgi ir tas, ka studenti kas vada darba grupas ir bijušie skolas absolventi. Projektu izstrādē lielā mērā tiek izmantoti datori.
Ārpus projektu darbiem pēcpusdienās notiek vispārizglītojošas lekcijas. Vakaros tiek organizētas prāta spēles līdzīgas Krievijā populārajām spēlēm "Kas? Kur? Kad?", "Brain Ring" u.c.
Preiļu Valsts ģimnāzijā "Vasaras skola" notiek jau otro gadu un 9 PVĢ audzēkņi katru gadu ņem dalību šajos projektos. Šogad nometne notiek no 03. līdz 13. augustam.

22.06.2003. Preiļu Valsts ģimnāzijas 7. izlaidums notika 21. jūnijā. Preiļu Valsts ģimnāzijas 7. izlaidums notika 21. jūnijā. Šogad ģimnāziju absolvēja 92 audzēkņi. Novēlam visiem absolventiem veiksmi iestājpārbaudījumos turpmākajās mācību iestādēs!
16.06.2003. Iestājpārbaudījumi PVĢ notika 17. jūnijā! 17. jūnijā notika audzēkņu uzņemšana ģimnāzijā. Audzēkņi kārtoja iestājpārbaudījumus latviešu valodā, matemātikā un svešvalodu testā. Pēc pārbaudes darbu izvērtēšanas 1. kursā tika uzņemts 121 audzēknis.
Audzēkņiem, kuriem nebija iespējas kārtot/nokārtot iestājpārbaudījumus jūnijā būs iespēja to izdarīt 27. augustā plkst.10.00. Sīkākām uzziņām zvanīt uz tālr.53 21663.
09.06.2003. Iestājpārbaudījumi PVĢ 17. jūnijā!
17. jūnijā plkst. 10.00 - tests latviešu valodā,
17. jūnijā plkst. 13.00 - tests matemātikā.
Ar visiem uzņemšanas noteikumiem var iepazīties informācijas lapā
02.06.2003. Preiļu Valsts ģimnāzijas 7. izlaidums notiks 21. jūnijā.
Pilnā sparā rit maija un jūnija eksāmenu sesijas laiks 3. kursu audzēkņiem. Novēlam visiem ģimnāzistiem labu veiksmi un panākumus visos eksāmenos!
Šogad izlaidums notiks 21. jūnijā k/t "Ezerzeme" pl. 16.00. Uz pasākuma svinīgo daļu varēs ierasties tikai ar ielūgumiem.
27.05.2003. Izskanējis pēdējais zvans 3. kursu audzēkņiem.
23. maijā svinīgā atmosfērā tika pavadīta pēdējā zvana stunda. Pasākuma laikā izskanēja daudz novēlējumu un apsveikumu potenciālajiem ģimnāzijas absolventiem. Labākie audzēkņi tika sumināti par panākumiem mācībās, sportā vai sabiedrisko aktivitāti.
Piektdienas vakara diskotēku ievadīja kopīga ugunskura iedegšana skolas pagalmā un simboliska zieda izveidošana no svecītēm. Jau ir skatāmas arī pasākuma bildes.
19.05.2003. Noslēdzies konkurss "Kurss 03".
Visa mācību gada garumā ilga konkurss "Kurss 03". Tā laikā tika noskaidrots labākais kurss visās jomās - sportā, erudīcijā, kursa saliedētībā, u.c. Piektdienas vakarā (16.V) finālsacensību laikā tika noskaidrots labākais "Kurss 03". Turpinot tradīcijas, par labāko diezgan sīvā cīņā kļuva 3.D kurss. Otro vietu, nedaudz atpaliekot no 3.D kursa, izcnīja 1.K kurss, bet trešo - 3.H kurss. Pārējās vietas sadalījās šādi: 4. vieta - 2.D, 5. vieta - 1.D kurss un sešinieku noslēdza 1.H kurss.
19.05.2003. LASUEURO projekts.
Pēc gandrīz divu nedēļu prombūtnes Somijā, Preiļos ir atgriezušies projektā iesaistītie 21 skolēni un divi skolotāji no PVĢ. LASUEURO projekta ietvaros viņi gandrīz 2 nedēlās pavadīja Somijas pilsētā Laukaa, kur iepazinās ar somu kultūru un tradīcijām, kā arī pielietoja savas angļu valodas zināšanas.
Sīkāk par projektu var uzzināt tam veltītajā lapā. Jau ir pieejama arī Somijas galerija - attēli un pašu ģimnāzistu iespaidi.
03.05.2003. No 2. - 3. maijam Preiļos notika Valsts ģimnāziju 4. spartakiāde.
Spartakiādē piedalījās gandrīz visas - 7 (no 8) Valsts ģimnāzijas. Nepiedalījās tikai Alūksnes Valsts ģimnāzija.
Saspringtā cīņā tika noskaidroti labākie trijās pamatdisciplīnās - basketbolā, volejbolā un vieglatlētikā. Kopvērtējumā par labāko izrādījās Preiļu Valsts ģimnāzijas sportisti, kam ar sekoja Rīgas Valsts 1. ģimnāzija ar otro vietu un D.A. Cēsu Valsts ģimnāzija - ar trešo.
Šeit var iepazīties ar visiem 4. Valsts ģimnāziju spartakiādes rezultātiem (t.sk. pie iepriekšējo spartakiāžu rezultātiem) un attēliem no sacensībām.
02.05.2003. Noslēdzies 2003. gada datorgrafikas zīmējumu konkurss Preiļu rajona skolām.
Jau otro gadu pēc kārtas notika datorzīmējumu konkurss Preiļu rajona skolām. Sīkāku informāciju par konkursa rezultātiem lasiet šeit.
25.04.2003. Vācu valodas skolotāju vizīte PVĢ.
25. aprīlī mūsu skolā viesojās vācu valodas skolotāji no Rēzeknes un Krāslavas rajoniem. Vizītes laikā Preiļu rajona vācu valodas MA vadītāja Anita Lazdāne viņus iepazīstināja ar vācu valodas mācīšanas aktualitātēm Preiļu Valsts ģimnāzijā.
17.04.2003. Zelta sertifikāts Jānim Anspakam konkursā "Daiļais ap mums".
Jānis Anspaks ir saņēmis Zelta sertifikātu par izciliem sasniegumiem bērnu zīmēšanas konkursā "Daiļais ap mums" Rīgā 2003. gada 15. aprīlī. Konkursu organizēja starptautiskā Rērihu centra Latvijas nodaļa, Rīgas Domes kultūras pārvalde, Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija, Kongresu nams, kā arī Rīgas veikali māksliniekiem "Marina" un "Marina Art".
17.04.2003. Noslēdzies LASUEURO projekta 1. posms!
PVĢ 14. aprīlī notika starptautiskā projekta LASUEURO pirmā posma noslēguma prezentācijas pasākums. Projekta dalībnieki prezentēja dažādās darba grupās nedēļas laikā paveiktos darbus: latviešu valodā, mākslā, kultūrā, dejoja dejas un skandināja dziesmas.
15. aprīļa rītā ciemiņi no Somijas devās ekskursijā pa Latviju. Ekskursijas laikā apmeklēja Rundāles pili, Latvijas Nacionālo Operu, muzejus, iepazinās ar Vecrīgu.
17. aprīlī Laukaa skolas skolēni un skolotāji devās uz mājām.
Detalizētāk par projekta norisi lasiet projektam atvēlētajā lapā.
Katras dienas notikumus var aplūkot fotouzņēmumos.
11.04.2003. 11. aprīlī PVĢ notika Preiļu rajona datorātrrakstīšanas sacensības skolēniem.
Jau otro gadu notika datorātrrakstīšanas sacensības Preiļu rajona skolēniem. Skolēni sacentās ātrrakstīšanā pārrakstot doto tekstu. Skolēnu uzdevums bija pārrakstīt pēc iespējas vairāk simbolus bez kļūdām, izmantojot "aklo metodi" (t.i. neskatoties uz klaviatūru).
Skolēni sacentās 2 apakšgrupās - 5. - 9. klases un 10. - 12. klases.
Šeit var iepazīties ar sacensību rezultātiem un attēliem. Jau otro gadu pēc kārtas par sacensību uzvarētāju kļūst Matīss Jakovels (PVĢ 3.D), uzrādot ievērojamu rezultātu - 189 simboli minūtē!
Sacensību uzvarētājiem balvas sponsorēja Preiļu SIA "Axel" un "Salang-Preiļi" . PVĢ īpaši izsaka pateicību šo firmu vadītājiem Aldim Bukam un Gunāram Svilānam.
11.04.2003. 11. aprīlī Preiļu Valsts ģimnāzijā viesojās Tukuma rajona direktori.
10. aprīlī Preiļos viesojās Tukuma rajona direktori, kuru brauciena galamērķis bija
Preiļu 1. pamatskola. 11. aprīlī direktori apmeklēja Preiļu Valsts ģimnāziju, kurā ar ciemiņiem tikās direktors Jānis Eglītis. Tas viss ir apskatāms foto galerijā.
10.04.2003. 10. aprīlī Preiļu Valsts ģimnāzijā viesojās ķīmijas skolotāji no Aizkraukles rajona.
Skolotāji no Aizkraukles rajona apmeklēja ķīmijas kabinetu, kurā skolotājs Francis Livmanis tos iepazīstināja ar savām darba metodēm un pieredzi. Uzskatāmi parādīja datortehnikas, Interneta un Intraneta izmantošanas iespējas. Papildus ir apskatāma bilžu galerija.
05.04.2003. Elza Trizna - Rīgā iegūst "Diždziedātājas" titulu!
05. aprīlī Rīgā Ilgas Reiznieces organizētajā tradicionālās dziedāšanas konkursā Latviešu biedrības namā ieguva dižās dziedātājas titulu. Konkursā piedalījās pretendenti no visas Latvijas.
03.04.2003. 03. aprīlis - humora diena PVĢ.
03. aprīlī notika tradicionālā humora diena. Jau tagad ir pieejams pasākuma apraksts un bilžu galerija.
01.04.2003. Žetonu vakars trešajiem kursiem.
Sestdien, 29. martā notika tradicionālais žetonu vakars, kurā treškursnieki centās parādīt sevi vecākiem (varbūt kāds nav redzējis!) no labākās puses un, ka viņi ir cienīgi stāties absolventu rindās. Lai to izprastu labāk, ieteicams izlasīt pasākuma aprakstu.
27.03.2003. Jānis Elsts - valsts informātikas olimpiādes laureāts.
Valsts informātikas olimpiādē atzinību izcīnīja Jānis Elsts (3.D). Jāpiebilst, ka Jānis uzrādīja 8. labāko rezultātu (90 dalībnieku konkurencē) un tiek uzaicināts piedalīties papildsacensībās, kas notiks aprīlī "Progmeistars" telpās Sergeja Meļņika vadībā! Šeit ir iespēja sīkāk iepazīties ar valsts informātikas olimpiādes rezultātiem.
25.03.2003. Valsts matemātikas olimpiādes laureāti.
Valsts matemātikas olimpiādē 2. vieta tika piešķirta Jānim Timošenko (1.D), 3. vieta - Jutai Martinovai (3.D) un atzinība - Zigmāram Strodam (3.D). Jāpiebilst, ka Preiļu Valsts ģimnāzijai kopvērtējumā ir 5. vieta valstī!
25.03.2003. Latgales novada debašu turnīra rezultāti.
Noslēdzies Latgales novada debašu turnīrs, kura tēma - "Referendumā par iestāšanos Eiropas Savienībā jābalso par". Turnīrā piedalījās 16 komandas no Jaunjelgavas, Dagdas, Rudzātu, Aglonas vidusskolām, un Preiļu Valsts ģimnāzijas un Priekuļu pamatskolas.
Pēc triju riņķu rezultātiem pusfinālā debatēja 4 PVĢ komandas (3.D, 3.B, 2.H, 3.H).
Finālā iekļuva 2.H un 3.D komandas un spēcīgākie izrādījās 2.H kursa komanda: Agris Švirksts, Rasma Starikova, Baiba Šmukste. Turnīra labākās runātājas titulu ieguva Elita Poplavska (3.D).
25.03.2003. Notikušas vieglatlētikas finālsacensības "Vidusskolu kauss 2003".
Noslēgušās LR 56. skolēnu spartakiādes vieglatlētikas finālsacensības "Vidusskolu kauss 2003" Ventspilī. PVĢ meitenes ar rezultātu 620 punkti izcīnīja 3. vietu. Komandā bija: Zane Liniņa, Daira Liniņa, Inga Babris, Daiga Sparāne, Inga Stikāne, Laila Cakule. Apsveicam!
25.03.2003. Līvanos notikuši Latgales novada folkloras svētki.
Latgales novada folkloras svētkos "Gonūs mani mōte syuta" piedalījās arī Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa, kur ieguva atzinības rakstu. PVĢ folkloras kopa pārstāvēs arī mūsu rajonu valsts skatē Rīgā.
20.03.2003. Noslēgusies Preiļu rajona vizuālās mākslas olimpiāde.
Preiļu rajona vizuālās mākslas olimpiādē 1. vietu ieguva Jānis Anspaks 2.D. Apsveicam!
18.03.2003. Preiļu rajona skolu konkurencē PVĢ iegūst 1. vietu galda tenisa sacensībās.
Pirmo vietu kaldināja Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņi Ainārs Mūrnieks 3.A un Jekaterina Vasiļjeva 1.A. Apsveicam!
11.03.2003. Latgales novada latviešu valodas un literatūras olimpiāde Preiļos.
10. martā Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Latgales novada latviešu valodas un literatūras olimpiāde 7. - 9. klasēm. Tajā piedalījās skolēni no Daugavpils, Rēzeknes, Balvu, Ludzas, Krāslavas un Preiļu rajona.
10.03.2003. Noslēgusies atklātā ķīmijas olimpiāde.
Atklātajā ķīmijas olimpiādē 3. vietu ieguva Jānis Timošenko 1D. Apsveicam!
Vēlam veiksmi valsts ķīmijas olimpiādē Jānim Timošenko 1D un Jānim Sīlim 2D!
10.03.2003. Popiela PVĢ.
6. martā PVĢ norisinājās tradicionālais pasākums - Popiela. Kaut arī dalībnieku skaits nebijas tas lielākais, sajūsma zālē bija neaprakstāma. Sīkāk par to var izlasīt pasākuma aprakstā, vai ieraudzīt bilžu galerijā.
04.03.2003. "DO - RE - MI" konkurss ir noslēdzies.
Piektdien, 28. II Preiļu kultūras namā notika rajona skolu mazo muzikālo kolektīvu konkurss "DO - RE - MI". PVĢ jauktais ansamblis izcīnīja (vai varbūt - izdziedāja) I vietu, soliste Elza Trizna - atzinību.
Nākošgad uzvaras laurus noteikti plūks arī PVĢ vokāli instrumentālais ansamblis.
03.03.2003. Erudītu konkursa II kārtas rezultāti.
3. martā PVĢ erudītu konkursā ar mazliet kūpošām galvām sīvā cīņa uzvarēja 3.D kurss, par pāris punktiem apsteidzot 1.K kursu, taču nekur tālu arī nepalika 2.D kurss, kas ieguva trešo vietu.
28.02.2003. Valentīndienas atskaņas.
Kaut arī visu mīlētāju diena jau ir pagājusi, taču tā kā mīlēt nekad nav par vēlu, piedāvājam mazliet iekavēto Valentīndienas aprakstu.. Ja kāds vēl nav pamanījis, tad ir iespējams ielūkoties arī bilžu galerijā.
25.02.2003. PVĢ notika lekcija skolotājiem par narkotikām.
Lektori skolotājiem nolasīja lekciju par problēmām un atkarību, kas saistītas ar narkotikām. Lekcijā dalību ņēma skolotāji no Preiļu pilsētas skolām.
Plašāku informāciju par narkomāniju un narkotikām var izlasīt "Rīgas narkomānijas un profilakses centra" mājas lapā www.narcomania.lv.
Skatāmas dažas bildes no lekcijas norises.
24.02.2003. Noslēgusies arī rajona informātikas olimpiāde.
Informātikas olimpiādē pirmo vietu ieguva Jānis Elsts (3.D), trešo vietu ieguva Kaspars Aleksejevs (2.Dt), bet atzinību - Maksims Tarasovs (3.D).
24.02.2003. Noslēgusies rajona politikas zinību olimpiāde.
Olimpiādē otro vietu ieguva Juta Martinova (3.D).
24.02.2003. Noslēgusies rajona latviešu valodas un literatūras olimpiāde.
Šajā olimpiādē pirmo vietu ieguva Maija Čingule (3.H), otro vietu - Zigmārs Strods(3.D), trešo vietu ieguva Jānis Elsts (3.D), bet atzinību - Elīna Ivanova (2.B), Juta Martinova (3.D).
21.02.2003. Noslēgusies rajona matemātikas olimpiāde.
Rajona matemātikas olimpiādē pirmo vietu ieguva Jānis Timošenko (1.D), otro vietu - Sindijs Anspoks (1.D), Zane Grigale (2.D), Juta Martinova (3.D) un Zigmārs Strods (3.D), trešo vietu ieguva Jānis Ivdris (3.D) un Andrejs Piskunovs (3.D), bet atzinību izcīnīja Juris Bulmesters (2.A), Salvis Skabs (2.D), Kristīne Upeniece (2.D), Jānis Elsts (3.D) un Artūrs Slūka (3.D).

20.02.2003. 20. februārī PVĢ pieredzes apmaiņā ieradušies skolotāji no Kuldīgas.
Kuldīgas skolotāji Preiļu Valsts ģimnāzijā apmainījās ar pieredzi fizikas, ķīmijas, bioloģijas, mūzikas un latviešu valodas mācīšanā. Daži momenti no šī notikuma skatāmi arī fotogalerijā.
12.02.2003. Turpmāk PVĢ mājas lapā jauna sadaļa - "PVĢ iesaka ..."
Tā kā informācijas apjomi Internetā ir varen lieli, tad nolēmām izveidot jaunu sadaļu, kurā iespēju robežās (atkarībā no brīvā laika) mēģināsim ievietot saites uz interesantāko. Ceram, ka Jums patiks. Ja arī Jūs Internetā atrodat kaut ko vērā ņemamu, tad pagaidām šo resursu adreses varat atsūtīt vai nu uz e-pastu: webmaster@pvg.edu.lv vai ierakstīt forumā.
Saite uz šo materiālu ir/būs arī lapas kreisajā malā ( <== ) zem saites "Forums".
11.02.2003. Preiļiem 75. gadu jubileja!
Sveicam mūsu pilsētu 75. gadu jubilejā!
Visus ģimnāzistus aicinām izteikt savus vēlējumus, apsveikumus, ierosinājumus un idejas par Preiļu pilsētu PVĢ vestibilā.
Par Preiļu pilsētu Ilona Vilcāne (PVĢ absovente 4.izlaidums) raksta ...
10.02.2003. Noslēgusies ķīmijas rajona olimpiāde.
Rajona ķīmijas olimpiādē pirmo vietu ieguva Jānis Sīlis (2.D), otro vietu ieguva Jānis Timošenko (1.D) un Juris Vanags (3.D), trešo vietu ieguva Sindijs Anspoks (1.D), Andrejs Jubels (2.D) un Zigmārs Strods, bet atzinību - Jānis Micāns (3.D) un Eita Poplavska (3.D).
09.02.2003. Latgales novada skolēnu spēlēs iegūta 2. vieta.
Preiļu Valsts ģimnāzijas meitenes Latgales novada skolēnu sporta spēļu sacensībās vieglatlētikā "Vidusskolas kauss" ieguvušas 549 punktus un līdz ar to arī otro vietu kopvērtējumā. Komandā: Zane Liniņa, Daira Liniņa, Inga Babris, Daiga Sparāne, Inga Stikāne, Laila Cakule.
05.02.2003 Noslēgusies fizikas rajona olimpiāde.
Rajona fizikas olimpiādē pirmo vietu ieguva Jānis Timošenko (1.D), Jānis Sīlis (2.D) un Jānis Elsts (3.D), otro vietu ieguva Aivars Kļavinskis (1.D), Armands Doļģis (1.D), Zigmārs Strods (3.D), trešo vietu ieguva Aigars Strods (1.D), Guntars Trokša (2.D), bet atzinību - Juris Zīmelis.
Uz valsts fizikas olimpiādi uzaicināti Jānis Timošenko (1.D), Jānis Sīlis (2.D), Jānis Elsts (3.D) un Zigmārs Strods (3.D).
05.02.2003 Noslēgusies "Erudīta" pirmā kārta PVĢ.
Ikgadējā zināšanu konkursa "Erudīts" pirmā kārta ir noslēgusies. Rezultāti ir šādi: pirmā vieta 1.K kurss un 10 punkti, otrā vieta 3.D kurss un 7 punkti, trešā - 3.H kursam ar 6 punktiem, ceturtā un piektā dalītā vieta - 1.H un 1.D ar 5 punktiem katram kursam un sestā vieta 2.D kursam ar četriem punktiem.
04.02.2003 Turpmāk PVĢ mājas lapā sadaļa - "Ceļā uz Eiropas Savienību".
Tā kā arvien aktuālāks paliek jautājums par Latvijas iestāšanos ES, piedāvājam jums jaunu sadaļu - "Ceļā uz Eiropas Savienību", kurā būs aktuālākā informācija un saites uz interneta resursiem.
Saite uz šo materiālu.
04.02.2003 Noslēgusies ekonomikas olimpiāde.
Rajona ekonomikas olimpiādē pirmo vietu ieguva Jānis Micāns, bet atzinību - Maija Kvedere un Māris Jermolajevs.
03.02.2003 "Manas paaudzes dziesma" Preiļu Valsts ģimnāzijā.
Pasākuma pirmajā daļā tika sniegts katram kursam raksturīgākās dziesmas priekšnesums. Savukārt otrajā daļā tika noteikts, kurš ir labākais dziedātājs (vai dziedātāji) karaoke variantā. Šoreiz par labāko tika atzīts Jāņa un Andreja (2.D) duets. Šie un vēl citi izpildītāji ir atrodami Bilžu galerijā.
28.01.2003 KSIM (komandu sacensības informātikā un matemātikā) "Ugāle 2003"
Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda iegūst 12. vietu 72 komandu konkurencē un tiek uzaicināta uz fināla sacensībām, kas notiks pavasarī. Komandā startēja 3.D kursa audzēkņi Jānis Elsts, Jānis Micāns un Zigmārs Strods.

Ventspils rajona Ugāles vidusskola jau no 1996. gada rīko komandu sacensības informātikā un matemātikā - KSIM. Šogad sacensības notika laikā no 13.01.2003. līdz 19.01.2003. Preiļu Valsts ģimnāzija sacensībās piedalījās 2. reizi.

Sacensību mērķis ir padziļināt skolēnu interesi par matemātiku un informātiku, attīstīt prasmi strādāt komandā, gatavoties valsts matemātikas un informātikas sacensībām, noskaidrot spēcīgāko komandu starp dalībniekiem. Katra komanda sastāv no 3 dalībniekiem. Dalībniekiem jāprot: risināt vidusskolas pakāpes olimpiādes līmeņa uzdevumus matemātikā; strādāt ar IBM PC datoru; programmēt kādā no programmēšanas valodām; strādāt ar lietišķajām biroja programmām, ieskaitot prasmi rakstīt makrokomandas.

Sīkāk par sacensībām skatīt Internetā: http://www.uvsk.apollo.lv/p113.htm
20.01.2003 2003. gada 17. janvāris - metodiskā diena Preiļu Valsts ģimnāzijas pedagogiem.
Pedagogiem notika seminārs "Motivācija", kurā SAC lektores Ilze Šulte un Ligita Priekule iepazīstināja ar pasaulē pazīstamākajām motivācijas teorijām un parādīja, kā tās var veicināt katra skolēna motivāciju, kā jaunākos zinātniskos atklājumus par cilvēka domāšanas procesiem iedzīvināt ikdienas dzīvē. Skolotājiem bija iespēja praktiski izmantot piedāvātās stratēģijas, veidojot grafiskos organizatorus. Bilžu galerijā ir apskatāmi skolotāju radošie darbi un ne tikai.
20.01.2003 Ievēlēts PVĢ padomes priekšsēdētājs.
Par Preiļu Valsts ģimnāzijas padomes priekšsēdētāju ievēlēts vecāku pārstāvis Staņislavs Gavars.
20.01.2003 PVĢ un Laukā vidusskola (Somija) ir saņēmušas Eiropas Savienības Comenius Lingua programmas finansējumu
PVĢ un Laukā vidusskola (Somija) ir saņēmušas Eiropas Savienības Comenius Lingua programmas finansējumu kopīga projekta "Mūsdienu Eiropas etnisko minoritāšu kultūras aspekti" veikšanai. Projektā ir sekojošas tēmas ...
20.01.2003 16. janvārī PVĢ notika Jaungada balle.
Ballē piedalījās Sniegbaltīte, rūķi, velni, raganas, troļļi, burvji u.c. Piedāvājam arī apskatīt pasākuma bilžu galeriju!
23.12.2002 Apbalvoti labākie PVĢ skolēni.
Labākie skolēni no pirmā, otrā un trešā kursa ir: Jānis Timošenko (1.D), Zane Grigale (2.D) un Juta Martinova (3.D). Par labām un teicamām sekmēm tika apbalvoti arī Guna Kozuļ-Kaža, Aigars Strods, Jānis Timošenko (1.D), Jūlija Boļšakova, Andrejs Jubels, Zane Grigale (2.D), Juta Martinova, Zigmārs Strods, Jānis Elsts, Jānis Micāns (3.D) un Inga Madalāne (3.H). Par labāko skolotāju tika atzīta skolotāja Regīna Pastare. Balvas labākajiem pasniedza AS "Ergo" filiāles vadītājs E. Kozuļ-Kaža un IU "Spektrs" komercdirektors L. Vindelis.
11.12.2002 PVĢ projektam atzinība.
PVĢ komanda (skat. informāciju 28.11.2002.) konkursa "Ceļā uz pilsonisko sabiedrību" projektu prezentācijā 11.decembrī Rēzeknē ieguva atzinību. Pavisam konkursam bija pieteikti 22 projekti no Latgales reģiona skolām.
03.12.2002 PVĢ meiteņu komanda izcīna 1. vietu rajona basketbola sporta spēlēs.
2002. gada 03. decembrī Preiļu Valsts ģimnāzijas sporta zālē notika rajona skolēnu sporta spēles basketbolā vidusskolu grupā 1984./ 1986. gadā dzimušajām jaunietēm.
Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda ieguva I vietu.
Komandas sastāvā spēlēja: Marta Potapova (3.D), Zane Liniņa (3.D), Viktorija Nečajeva (3.B), Daiga Sparāne (2.H), Ivita Luriņa (1.K), Kitija Novika (1.K), Dina Vucāne (1.K), Jekaterina Vasiļjeva (1.A). Apsveicam!!!
02.12.2002 Eseju konkursa "Gada cilvēks 2002" rezultāti.
Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 84.gadadienu, Preiļu Valsts ģimnāzijā bija izsludināta Tēvzemes nedēļa. Viens no pasākumiem bija eseju konkurss trešo kursu ģimnāzistiem par tēmu "Gada cilvēks 2002". Labāko eseju autori ir Marta Ukstiņa (3.D), Maija Čingule (3.H), Jānis Elsts (3.D), Daira Liniņa (3.H), Zigmārs Strods (3.D), Artūrs Slūka (3.D), Marta Potapova (3.D), Kaspars Kažemāks (3.H). Paldies visiem eseju rakstītājiem un labas sekmes turpmākajos radošajos darbos!
Publicējam arī fragmentus no, mūsuprāt, interesantākajām esejām.
01.12.2002 Projekta "Viss sākas ar mums skolu" prezentācija!
2002. gada 29. novembra vakarā ģimnāzistiem nācās pamest savas siltās mājas, lai kļūtu par projekta "Viss sākas ar mums skolu" prezentācijas dalībniekiem un aculieciniekiem.
1. un 3. kursu ģimnāzistu erudīcija, atjautība un dažiem arī izturība tika pārbaudīta vairākos konkursos...
Skatāmas arī bildes no pasākuma.
28.11.2002 PVĢ iesniegtais projekts izvirzīts konkursa 2. kārtai.
Preiļu Valsts ģimnāzijas iesniegtais projekts konkursam "Ceļā uz pilsonisku sabiedrību" izvirzīts konkursa 2. kārtai, kas notiks 11. decembrī Rēzeknē.
Projektu izstrādāja Kristīne Didriksone (3.D), Iveta Poplavska (3.D), Agnese Lāce (2.D), Jūlija Boļšakova (2.D) un Aivija Bistere (2.D) skolotājas Natālijas Pīzeles vadībā. Vēlam veiksmi 2. kārtā!
25.11.2002 Trešā vieta Preiļu rajona volejbola čempionātā
PVĢ meitenes Preiļu novada volejbola čempionātā ieguva 3. vietu!
PVĢ komandā spēlēja Marta Potapova, Jekaterina Vasiļjeva, Jekaterina Akentjeva, Dana Skrinda, Inga Jakunova, Ivita Luziņa, Edīte Malnača, Maija Boreiko.
Komanda "Sanita", kurā spēlēja bijušās ģimnāzistes Sanita Luriņa, Oksana Jakovļeva, Tatjana Volkova, Līga Petrova ieguva 1. vietu. Apsveicam!
20.11.2002 Par labāko Preiļu Valsts ģimnāzijas skolotāju tiek atzīta fizikas skolotāja Eleonora Bleive.
Hansabanka savā desmit gadu jubilejā visās pilsētās, kurās ir tās filiāles, dāvina labākajam skolotājam Ls 200 prēmiju. Preiļu novada dome nolēma šo prēmiju piešķirt skolotājai Eleonorai Bleivei.
Apsveicam!
19.11.2002 2002. gada 16. novembrī plkst.18.00 PVĢ notika tradicionālie Ģimnāzijas svētki.
Pasākuma apraksts un foto galerija.
15.11.2002 Notika rajona angļu valodas olimpiāde.
2002. gada 15. novembrī notika rajona angļu valodas olimpiāde. Pirmo vietu ieguvis Jānis Elsts, par pārējām vietām skatīties panākumu lapā
12.11.2002 Kopš 2002. gada oktobra Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņu grupa ir iesaistījusies projektā "Learning Circle 2002"
16 skolēni no 2.H šogad piedalās angļu valodas projektā "Learning Circle 2002". Projekta tēma ir kultūra. Mēs esam iekļauti grupā, kurā piedalās jaunieši no Bolīvijas, Ganas, Nīderlandes, Moldāvijas, Zimbabves, D-Āfrikas Republikas ...
6.11.2002 Ir sācies šaha turnīrs PVĢ!
6. novembrī ir sācies PVĢ šaha čempionāts 2002./2003. Turnīru organizē Jānis Zarāns. Sīkāku informāciju var dabūt PVĢ šaha čempionāta mājas lapā.
25.10.2002 "Iepazīsimies" vakars
17. oktobrī norisinājās tradicionālais iepazīšanās vakars PVĢ, kurā sevi no labākās puses centās parādīt pirmie kursi un ne tikai.
21.10.2002 PVĢ parlaments ir ievēlēts!
Ir notikušas PVĢ parlamenta vēlēšanas. Vislielāko piekrišanu ir ieguvusi partija "3. spēks". Ir iespējams apskatīt pasākuma bildes.
21.10.2002 12. oktobrī notika 6. Latgales novada debašu turnīrs
Jau ceturto gadu PVĢ notiek Latgales novada debašu turnīri. Jau ceturto gadu PVĢ notiek Latgales novada debašu turnīri. Šoreiz turnīrā piedalījās 16 komandas no 6 dažādām skolām. Turnīra tēma: "Reklāma spēj ietekmēt cilvēka izvēli".
16.10.2002 Preiļos notika jaunības svētki. Septembrī notika jaunības svētki Preiļu parkā.
10.10.2002 Aicinājums piedalīties konkursā informāciju tehnoloģijās "Ventspils IT balva".
Konkursa nolikums un informācija ir šeit.
Konkursa mērķis ir apzināt Latvijas skolu talantīgākos audzēkņus IT jomā, veicināt interesi par programmēšanu vizuālajās izstrādes vidēs, u.c. Piedalīties var ikviens audzēknis, kas māk programmēt MS Visual Basic vidē un nav sasniedzis 19. gadu vecumu. I posms notiek no 2002. gada 7. oktobra līdz 7. novembrim (pareizo atbilžu iesūtīšanas termiņš)
07.10.2002 Noslēgušās 8. Saeimas vēlēšanas.
Ar vēlēšanu rezultātiem var iepazīties Internetā - Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā!
02.10.2002 Aicinājums piedalīties Interneta tehnoloģiju projektā 'ThinkQuest Latvija'!! Projekts interneta tehnoloģiju integrācijai izglītībā 2002.gada 16. septembris – 1.decembris. 'ThinkQuest Latvija' aicina iesaistīties mājas lapu konkursā!
Par šī projekta ideju un noteikumiem sīkāk var izlasīt Internetā.
30.09.2002 Gada notikums Preiļos - 30. septembrī plkst. 19.00 tika oficiāli atklāts Preiļu kultūras nams. Kultūras nama atklāšanas pasākumā viesus uzrunāja Preiļu novada domes priekšsēdētājs J. Šņepsts, LR kultūras ministre K. Pētersone, TP līderis A. Šķēle, LR Saeimas deputāts O. Zvejsalnieks, Preiļu novada Kultūras centra vadītāja I. Zīmele. Atjaunoto skatuvi ieskandināja maestro Raimonds Pauls, koncertā piedalījās arī Ance Krauze un Normunds Rutulis. Kultūras nama atklāšanas pasākumi
27.09.2002 27. septembrī PVĢ pieredzes apmaiņas nolūkos ciemojās skolotāji no Kuldīgas ģimnāzijas. Viesi apmeklēja Preiļu pilsētas un rajona ievērojamākās vietas.
26.10.2002 PVĢ absolvente - žurnāla seja Mūsu 2. izlaiduma absolventes, Dailes teātra aktrises Sarmītes Rubules foto rotā žurnāla "Santa" vāku. (09.2002)
26.09.2002 Eiropas valodu dienas pasākumu ietvaros 26. septembrī Preiļu Valsts ģimnāzijā ar angļu valodā iestudētu teātra izrādi viesojās Rīgas 40. vidusskolas skolēni.
25.09.2002 Preiļu Valsts ģimnāzija ieņem 7. vietu Draudzīgā aicinājuma balvu izcīņā pilsētu grupā. Balva tika pasniegta Rīgā - Latvijas nacionālajā operā 2002. gada 25. septembrī. Balvu saņemt devās direktors Jānis Eglītis un 3.D kursa audzēkņi - Juta Martinova, Jānsi Elsts un Zigmārs Strods. Bildes ir galerijā. Sīkāk par balvas pasniegšanu un citām nominācijām skatīt Internetā - www.konkurss.lv
26.09.2002 26. septembrī noritēja tradicionālais "Rudens kross 2002"
24.09.2002 24. septembrī Preiļu Valsts ģimnāzija devās tradicionālajā pārgājienā uz Dovales ezera krastu! Bildes ir apskatāmas bilžu galerijā.
18.09.2002 Projekts "Skolas ir tās, kuras uzsāk sadzīves atkritumu šķirošanu Preiļu novadā"
Projekta "Skolas ir tās, kuras uzsāk sadzīves atkritumu šķirošanu Preiļu novadā" ietvaros, Preiļu valsts ģimnāzijā ar izglītojošo lekciju ciklu "Arkritumu apsaimniekošanas problēmas Latvijā, alternatīvas atkritumu apsaimniekošanā" viesojās Rūta Bendere.
18.04.2002 Ir īstenojies dzīvē projekts par virtuālās Preiļu Valsts ģimnāzijas izveidi. Tagad katrs interesents var "ienākt" mūsu skolā un palūkoties uz to no iekšpuses. Pagaidām ir izvietota tikai daļa no plānotajiem apskates objektiem. Darba autors ir Preiļu Valsts ģimnāzijas 3. komerckursa audzēknis Gatis Liepiņš. Ceram, ka Jums patiks. Durvis uz "virtuālo" Preiļu Valsts ģimnāziju ir vaļā!
20.04.2002 Internetā ir pieejams un būs pieejams arī turpmāk Preiļu novada Kultūras centra pasākumu plāns.
18.04.2002 Ir īstenojies dzīvē projekts par virtuālās Preiļu Valsts ģimnāzijas izveidi. Tagad katrs interesents var "ienākt" mūsu skolā un palūkoties uz to no iekšpuses. Pagaidām ir izvietota tikai daļa no plānotajiem apskates objektiem. Darba autors ir Preiļu Valsts ģimnāzijas 3. komerckursa audzēknis Gatis Liepiņš. Ceram, ka Jums patiks. Durvis uz "virtuālo" Preiļu Valsts ģimnāziju ir vaļā!

  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Raimonda, Tāle, Raina, Klementīne
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster