PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Jaungada svinēšana PVĢ - 2003

6. janvāris – pirmā diena pēc brīvlaika

6. janvāris – pirmā diena pēc brīvlaika. Ģimnāzisti vēl nav attapušies un domāt par pasākumiem (konkrētāk – par priekšnesumiem) nevienam vēl negribas. Tāpēc vismaz daļa ģimnāzistu ar sajūsmu uzņēma ziņu, ka pirmās nedēļas ceturtdienā pasākums, sakarā ar auksto laiku ārā, nenotiks. Tā nu katrs kurss un viņu priekšnesums ieguva vēl papildus vienu nedēļu laika.
Tātad pasākumam jānotiek 16. janvārī. Daži jau smīnēja, ka varbūt arī šoreiz tas tiks atcelts – atkal kādam būs pārāk auksti! :)
Visā kopumā laiks skrēja ļoti ātri un kā vienmēr trešdienas (15. Janvāra) dienā un vakarā ģimnāzijā notika drudžaina mēģināšana - zāle visu laiku bija aizņemta un par magnetofonu vispār varēja nesapņot! Radās iespaids, ka ģimnāzisti gan ir centīga tauta, bet varam visus nomierināt - īpaši centīgi esam tikai pēdējā vakarā. 2003. gada 16. janvārī notika jaungada balle jeb pārdabisko būtņu "sammits" PVĢ. Jaungada balles tēmu izvēlējās pirmo kursu ģimnāzisti, bet pasākuma scenāriju kā projektu veidoja Kristīne Ancāne (1. H), Zinaida Selicka (1. H), Jūlija Ļeonova (1. D), Daiga Krasovska (1. D) un Marika Korsaka (1. D). Projektu vadīja, deva padomus un visādi palīdzēja skolotāja Regīna Pastare, 1. D kursa audzinātāja. Un tā plkst. 18 PVĢ ierodas sniegnaltīte un Rūķis, viņi liek dāvanas maisā, kad pēkšņi… iebrūk laupītāji un sniegbaltīti nolaupa. Salavecis ar Rūķi dodas Sniegbaltīti meklēt. Ceļā viņi sastop gan velnus (2. D), gan raganas (1. H), gan sniegbaltītes (1. A), gan nimfas (1. K), gan eņģeļus (2. A). Jaukus un neaizmirstamus mirkļus gan ģimnāzistiem, gan skolotājiem sagādā arī salaveči (3. B), sniegavīri (3. D), burvji (1. D), un laumas no 3. H kursa - īsto slaucēju (pareizāk - laumiņu) kompānija. Viņu sauklis - atnācu, ieraudzīju, noslaucu! Vienam nabagam dzelteni svītrotās biksēs un sarkanās zeķubiksēs gan nepaveicās - zila acs, jo bija govs astei piesējis ķieģeli klāt, lai nevicinās. Tālāk sekoja rūķi (3. A), deputāti (2. B), bet vislielāko sajūsmu izpelnījās troļļu šovs(2. H), kuru vadīja baltkrieviete Ļuda un latvietis Onupris. Viņiem gan liela saimniecība, vesela ferma ar pieklīdušiem dzīvniekiem – žirafēm, krokodiliem un citiem radījumiem. Ļudai arī pašai bija varen smieklīgi par pašas vīru un savu fermu (varbū arī par akcentu, kādā viņa runāja).
Pārdabisko būtņu satikšanās ģimnāzijā beidzas laimīgi, jo salavecis atrod sniegbaltīti un laupītāji solās būt labi un novēl visiem: "Laimīgu Jauno gadu!"
Pasākuma ievadā un beigās skanēja mūzika, un 1. H kursa meiteņu sacerētie dzejoļi par ziemu, sniegu un gaismu, kas staro mums apkārt.

Un tūlīt jau tuvojas nākamais pasākums, bet par to nākošreiz…

  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster