PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 

Žetonu vakars

Pagājušā nedēļa skolniekiem bija brīvdienu nedēļa. Daudzi to gaidīja ar lielu nepacietību, cerot, ka varēs atpūsties uz nebēdu- darīt to, kas pelēkajās skolas dienās nav bijis iespējams. Tikai PVĢ audzēkņiem šīs brīvdienas nebija pēc "pilnas programmas". Ik dienu skolas telpās varēja satikt kādu 3. kursa pārstāvi. Uz jautājumu, kāpēc viņš te atrodas, atbilde bija: "Jāgatavojas žetonu vakaram!". Kas tad ir šis žetonu vakars, un kāpēc tam gatavojas pat visslinkākie PVĢ iemītnieki?

Atbilde varētu būt šāda- žetonu vakarā 3. kursu audzēkņi parādās saviem vecākiem uz skatuves, dalās ar viņiem savās noskaņās, kas saistās ar drīzo skolas absolvēšanu, parāda sevi no gaišās, garam saprotamās puses!

Kāds no mums pirms pāris gadiem salīdzināja PVĢ ar skudru pūzni. Tagad ģimnāzija tiešām līdzinājās šo dabas strādnieku mājoklim. Tika gatavota gan kopējā uzstāšanās, gan arī katra kursa atsevišķais uznāciens.

Tā arī pienāca 29. marta vakars. Zāli pildīja vecāki, radi un tuvākie draugi, bet ģimnāzistu apziņu arvien vairāk okupēja lampu drudzis- dažas minūtes pirms sākuma, pa galvu maisās dzejoļa vārdi ar dziesmu tekstiem!

Kā teica kāda mamma, pasākums bijis diezgan garš, toties neinteresanti nebijis ne mirkli. Dzeju mainīja dziesmas un dejas mainīja dziesmas. Sevišķi atraktīvi uz skatuves bija puiši, kas dziedāja dziesmas "Tu saviļņoji mani" un "Piedod man". Dziesmu "Vēl mazliet" izpildīja visi 3.kursu audzēkņi. Visjautrākā priekšnesuma daļa bija kursu prezentācijas. Tika salīdzināta dzīve pirmajos kursos un tagad, rādīti fragmenti no kursa agrāk veidotajiem priekšnesumiem. Neizpalika arī bez abām šī gada "Popielas" uzvarētāj dziesmām, kas izskatījās vēl labāk kā jelkad agrāk…

Pēc svinīgās daļas nogurušie ģimnāzisti un arī pārējie ne tik nogurušie ar saviem vecākiem devās uz klašu kabinetiem, kur viņus gaidīja groziņu galdi. Tosti no visām trim pusēm, iestiprināšanās, mazliet videoierakstu lūrēšanas un aiziet uz balli, ko mums spēlēja visiem itin tīkamais Auzāna kungs ar savu palīgu disko lietās! Daži labi pat izteica vēlēšanos, ka varētu lūgt šo mūziķi arī uz izlaidumu. Deju zāle maz pamazām pildījās, un drīz vien trakulīgām bānīšdejām bija pakļauti gan skolotāji, gan vecāki! Jautrais pasākums ilga l… plkst. 3.00. pēc jaunā laika. Par tādu milzīgu dāvanu laika dievībām bija pateicīgi ģimnāzisti, jo tik ilgi tusiņi PVĢ ir retums.

Noslēgumā gribu pateikt, ka šis bija patīkams pasākums visiem, varbūt tāpēc tas arī noritēja bez mazākās aizķeršanās - na koņec ta Ņe puha, ņe pera! Ciao…


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster