PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 

Noskaidroti valsts olimpiāžu uzvarētāji

LETA, 2005.gada 18.aprīlis

Informāciju sagatavoja Jānis Kutraitis, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vecākais referents.

2005.gada 19.aprīlī plkst.10.00 Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) organizē Valsts valodu (latviešu valoda un literatūra, latviešu valoda skolām, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmu, angļu valoda, vācu valoda, franču valoda un krievu valoda un literatūra) olimpiādes un Valsts vides projektu olimpiādes uzvarētāju apbalvošanu.

Rīgas Jaunajā teātrī ISEC sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un VP Market apbalvos 161 skolēnu, kuri minētajās olimpiādēs ir ieguvuši 22 - I vietas, 31 - II vietas, 41 - III vietas diplomus un 67 atzinības rakstus. Grāmatas olimpiādes uzvarētājiem ir arī piešķīrušas: Vācijas vēstniecība, Šveices vēstniecība, Austrijas vēstniecība, Francijas vēstniecība, Huber izdevniecības pārstāvis Baltijā, Longman izdevniecības pārstāvis Latvijā, Gētes institūts, izdevniecība "Zvaigzne ABC", un Izglītības un zinātnes ministrija.

SIA "VP Market" vēlas būt mecenāts izglītībā, tāpēc ir noslēgts sadarbības līgumu ar IZM par atbalstu talantīgajiem skolēniem. SIA "VP Market" valsts olimpiāžu I vietas ieguvējiem (10. un 11.klašu skolēniem) piešķirs ikmēneša stipendijas 20 latu apmērā no 2005.gada maija līdz 2006.gada aprīlim. Šo apbalvojumu saņems 18 Latvijas skolēni – no Āgenskalna ģimnāzijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas, Rīgas Franču liceja, Rīgas 40.vidusskolas, Rīgas 64.vidusskolas, Rīgas 46.vidusskolas, Rīgas 92.vidusskolas, Rīgas Universālās vidusskolas, Tukuma Raiņa ģimnāzijas, Madonas Valsts ģimnāzijas, Preiļu Valsts ģimnāzijas, Jēkabpils 2.vidusskolas un Vecpiebalgas vidusskolas.

Sasniegtie rezultāti parāda, ka valsts olimpiādēs vienlīdz labas zināšanas uzrāda skolēni no skolām ar latviešu mācībvalodu un arī skolēni no mazākumtautību skolām.

Guntis Vasiļevskis, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks izglītības politikas jautājumos uzsvēra, ka: „Mācību priekšmetu olimpiādes ir kaut kas vairāk par pašu priekšmetu, jo skolēnam tajās ir jāparāda zināšanas arī ārpus valsts noteiktā mācību satura standarta. Lai tajās piedalītos un uzvarētu skolēnam ir jābūt gana centīgam un strādīgam. Ir ļoti svarīgi, lai sabiedrība augstā godā turētu šādus panākumus. Šis pasākums ir kā piemērs tam".

IZM katru gadu organizē mācību priekšmetu olimpiādes. Valsts olimpiāžu rezultāti nosaka skolēnu kandidātu atlasi dalībai starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un to mērķis ir apzināt Latvijas talantīgākos skolēnus, attīstīt viņu radošās spējas, rosināt interesi par attiecīgo mācību priekšmetu, attīstīt patstāvīgās izzināšanas prasmes, pilnveidot saskarsmes kultūru, dot iespēju skolēniem vispusīgi pārbaudīt un apliecināt savas zināšanas un prasmes.

2004./2005.m.g. organizētas valsts olimpiādes 20 mācību priekšmetos (latviešu valodā un literatūrā, latviešu valodā (skolām, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmu), angļu valodā, vācu valodā, franču valodā, krievu valodā un literatūrā, matemātikā, fizikā, informātikā, ķīmijā, bioloģijā, ģeogrāfijā, vēsturē, kultūras vēsturē, vides projektos, biznesa ekonomiskajos pamatos, vizuālajā mākslā, politikas zinībās un mājturībā/mājsaimniecībā).

Šajās 20 olimpiādēs galvenokārt piedalījās 9.-12.klases skolēni. Visi olimpiāžu dalībnieki uzrādīja izcilas un labas zināšanas. Par to liecina apbalvoto skolēnu skaits. Olimpiādēs ir iegūtas 61 zelta medaļas, 101 sudraba medaļas, 148 bronzas medaļa un 324 Atzinības raksti.

Pēc olimpiāžu uzvarētāju apbalvošanas plkst.13.00. skolēniem un skolotājiem būs iespēja noskatīties Rīgas Jaunā teātra izrādi Aspazijas "Sidraba šķidrauts". Uz izrādi aicināti arī citu mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji. Papildus informācija: Ināra Akmene, ISEC olimpiāžu organizatore, tālr. 7216427.

  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Alīna, Sandris, Rūsiņš
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster