PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Tūrisma diena 1997, 2.variants

TŪRISMA DIENA 1997

Lecīgie virves vilcēji džentlmeniskajā rallijā '97

Uzmini nu, kāda bija PVĢ audzēkņu lielākā vēlēšanās 8.septembra vakarā? Lai piektdien nelītu lietus, jo kurš gan sevi cienošs ģimnāzists mācīsies pēc stundu saraksta, kuru rotā necilais uzraksts "Ja rīt līs lietus, mācīsimies pēc šī saraksta" ?! Intuīcija nepievīla, un kurš kājām, kurš minot pedāļus, kurš blenžot pa pārpildītā autiņa aizsvīdušo logu, bet visi cerētāji kā viens nokļuva leģendārajā placī pie Dovales ezera.
"Rallijs" - šis vārds mums vairs neasociējas tikai ar kādu putekļainu braucamrīku nokaitētajās Dakāras smiltīs, nāk prātā maldīšanās pa dzimtenes mežiem, izmisīga lūrēšana šķietami nevainīgajā kompasā, kāda skolotāja ar hronometru rokā un skriešana, skriešana, skriešana... Lai nu kā, bet ieguvēji bija kursi, kuri bija aizmirsuši par atšķirības zīmēm (1.D, 2.D, 3.D, 3.H), jo tās padarīja jau tā apšaubāmo iespēju savējos pazaudēt vēl neiespējamāku. Un kā nu pazaudēsi, ja laiks tiek skaitīts pēc pēdējā? Tāpēc viltīgākie saprata, ka nav vērts vienam pa galvu pa kaklu skriet komandai pa priekšu, bet labāk paņemt pie rokas pagurušo bēdubrāli. Kā atklājās, viltīgo mūsu ģimnāzijā netrūkst. Lai gan daudzi orientēšanās sacensībās uzsvēra kāju veicības nozīmi, nevis orientēšanās spējas, tomēr fakts paliek fakts - vislabāk PVĢ orientējas 1.D kurss. Atrašanās vietu mistiskajā kartē vislabāk noteica 3.K. Savukārt "austrumu meitenes" visātrāk apciemoja, t.i., visveiksmīgāk tika galā ar noslēpumaino Azimutu 2.D.
Attālumu pareizi noteica 2.L un līdz ar to nesaņēma soda laiku, kas šeit bija izšķirošais. Telts uzsliešanas mākslā vispieredzējušākie lietpratēji atradās nekur citur kā 3.D kursā (acīmredzot ar mietiņiem šogad viss O.K.). Visīstākie purva bridēji (cerēsim, te nav nekā kopīga ar Blaumaņa Edgaru) izrādījās esam 1. V kursā. Ar savām zināšanām bioloģijā varēs lepoties 1.K, 2.H, 3.D un 3.V kurss, jo augu noteikšana tikai pēc to lapām šiem kursiem nesagādāja problēmas. Nezin kurā priekšmetā ar savam īpatnējām spējām lai lepotos 1.D un 3.K, jo imitēt čūskas vislabāk izdevās tieši viņiem. Līdzi jājūt 1. V un 1.D kursa nelabvēļiem, jo tieši šo kursu pārstāvji vislabāk trāpa mērķī. To visu kopā savelkot, tūrisma rallija rezultāti ir šādi: 1.vieta - 2.H, 2.vieta - 2.D, 3.vieta - 2.K, 4.vieta - 1.V, 5.vieta - 3.D. Nu ko, gods un slava "otrajiem"!
"Kam masa, tam vara" - ar šo devīzi varētu raksturot virves vilkšanas sacensības. Bļāvienu, kliedzienu un citos veidos izteiktu uzmundrinājumu rezultātā "smagākie" izrādījās l.D, 2.D, 3.K. Turpretī zem divdomīgā nosaukuma "Lecīgākais kurss" slēpās neviens cits kā kartupeļu maisos lakstītspējīgākie kursi. Skolotāja M. svilpes ievadīti, lekdami, klupdami un vāļādamies, noskaidrojas mūsu "lecīgākie". Visu cieņu dabas bērniem - viņus lecīgumā neviens cits kurss nevar pārspēt! To, ka vienā upē divreiz neiekāpsi, pierādīja PVĢ pirmā džentlmeņa E. vadītais "Džentelmeņu šovs". Exdžentlmenis Romans (3.D) piekāpās jaunajam džentlmenim Rinaldam (l.H). Vai nav aizdomīgi abi džentlmeņi tikās jau 1. "raundā" ... Tomēr Rinalds, pielietodams īpatnējās diplomātijas metodes (cīnīties var arī bez spilveniem), tika galā ari ar pagājušā un šī gada 2. vietas ieguvēju Gunti no 2.K., kurš savukārt bija pazīstams ar hipnozei līdzīgām metodēm. Diemžēl, laika trūkuma dēl šis tas izpalika, nebija arī pusdienu konkursa, taču tas nenozīmē, ka nebija pusdienu. Tika pat dzirdēts, ka skolotāja L. laipni vaicāja ģimnāzistiem: "Vai jūs negribat ēst? Mums tik daudz ir palicis... " Vai nebūtu jauki, ka tik laipna un vēlīga būtu PVĢ bufetniece? Pēc svinīgās līnijas visi kā pēc burvja mājiena sarosījās uz māju pusi. Vai tik ģimnāzistu lielākā vēlēšanās tobrīd nebija sēdēt mājās mīkstā krēslā un, malkojot karstu tēju, pārdomāt jauko tūrisma dienu?

EVA PETRĀNE (3D)


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Alīna, Sandris, Rūsiņš
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster