PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Vilis Krištopāns viesojas Preiļos

9.aprīlī pēc apvienības "Latvijas ceļš" Preiļu nodaļas ielūguma Ministru prezidents Vilis Krištopans apmeklēja Preiļu rajonu. Preiļu rajonā Vilis Krištopans viesojās Līvānu 1.vidusskolā, akciju sabiedrībā "Līvānu stikls", Līvānu pilsētas domē, Rožkalnu pagasta zemnieku saimniecībās "Smilgas" un "Salenieki", akciju sabiedrībā "Preiļu siers" un Preiļu Valsts ģimnāzijā.

Preiļu Valsts ģimnāzijā Ministru prezidenta svītu sagaidīja skolas direktora Jāņa Eglīša sniegtā perfektā informācija par skolas attīstību, sasniegto un paveikto. To papildināja datorcentra vadītāja Jura Erta stāstījums. Un pēc šādas informācijas par Preiļu un rajona jauniešiem būtu grūti rajonu nosaukt par depresīvu. To atzina arī Vilis Krištopans, vizītes nobeigumā sniedzot īsu kopsavilkumu. Viņš uzsakatīja, ka ir uzzinājis daudz ko jaunu, redzējis gan lauku, gan rūpnīcu, gan pašvaldību, gan skolu ikdienas dzīvi, kuras dēļ Saeima un valdība izstrādā milzums daudz lēmumu, likumu un visādu citu dokumentu. Pēc tam ceļinieki un ģimnāzisti uzspēlēja basketbolu, un - slava jaunajai paaudzei - ģimnāzisti vinnēja.

Izmantotā literatūra: rajona laikraksts "Novadnieks", trešdiena, 1999.gada 14.aprīlī


Basketbola spēles sākums Preiļu Valsts ģimnāzijā starp "Latvijas ceļa" komandu, kuras sastāvā spēlēja Vilis Krištopans, un ģimnāzijas vecāko klašu audzēkņiem drīzāk liecināja par spēli skatīties atnākušo līdzjutēju mīlestību pret "ceļiniekiem", nevis otrādi. Treniņtērpā ģērbušos premjeru V.Krištopanu, sagaidīja ar ovācijām, manāmi klusākus aplausus izpelnījās viņa komandas biedri. Spēlei sākoties, viss nostājās pareizajās vietās - ģimnāzisti skaļi atbalstīja katru savējo panākumu un veiksmīgo soda metienu pretinieka grozā, priecājās par ciemiņu metieniem garām, zaudētajām bumbām. Laukuma saimnieki spēlētāji iesāka bikli, pirmie divus punktus guva "ceļinieki" un ilgāku laiku bija vadībā. Pieprasītie pārtraukumi ģimnāzistiem deva iespēju tikai saglabāt nelielu rezultāta starpību, neko vairāk. Trīspunktu metieni spītīgi nekrita grozā. Veiksmīgāk tos izpildīja "ceļinieki". Bez tam V.Ktrištopans arvien biežāk tika pie soda metieniem. Kā par brīnumu, visi krita grozā. Neattaisnojās līdzjutēju cerības, ka premjers pēc grūtās darba dienas būs stipri noguris. Pirmo periodu ģimnāzijas komanda pabeidza ar nelielu zaudējumu - 29:30 "Latvijas ceļa" komandas labā. Otrais sākās pēc iepriekšējā scenārija: pirmie pumkti "ceļinieku labā". Taču pavisam drīz ģimnāzisti panāca izlīdzinājumu 32:32. "Ceļinieki" atkal atraujas. Tikai uz īsu brīdi - tad atkal neizšķirts 42:42. Iniciatīvu pārņem ģimnāzijas komanda. Līdzjutēji tur īkšķus par savējiem brīdī, kad tie uzbrūk, ovācijas pēc katra veiksmīga metiena kļūst arvien skaļākas.
Tomēr cīņa ir saspringta, iegūto nelielo pārsvaru izdodas noturēt ar lielām pūlēm, līdz beidzot izdodas pieklājīgs atrāviens. Spēles gala rezultāts ir 78:69 ģimnāzijas labā. Šķiet, V.Krištopana komandu zaudējums īpaši nesarūgtināja. Uz atvadām visi spēlētāji, sastājušies draudzīgā pulciņā, nofotogrāfējās piemiņai.

Izmantotā literatūra: laikraksts "Ezerzeme", Krāslava, 16.04.99.

V. Krištopana basketbola komanda, J.Eglītis (Preiļu Valsts ģimnāzijas direktors), Preiļu Valsts ģimnāzijas basketbola komanda:


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Staņislavs, Staņislava, Stefānija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster