Kinoteātra „Ezerzeme” piedāvājums skolām

2004.gada novembrī

 

15.-25.XI    

 

Ls 0,40

 

ŪDENSBUMBA RESNAJAM RUNCIM

Ģimenes filma. Latvija,Igaunija

     Režisors Varis Brasla. Lomās: Baiba Broka, Undīne Vīksne, Zane Leimane, Gundars Āboliņš

     Mazpilsētā dzīvo kāda ģimene ar divām meitiņām Martu un Lindu. Kad tētis dodas peļņā uz Angliju un mamma uz frizieru kursiem lielpilsētā, māsiņas pieskatīt tiek uzticēts mammas māsai Unai. Marta iecerējusi tikt pie sava sunīša, Una cer tikt pie vīra. Sākas abu cīniņš par sapņu piepildīšanu...

     Jaunāko latviešu kinofilmu, kas domāta visām vecuma grupām, kinoteātris piedāvā rajona skolām noskatīties pēc individuāla pieteikuma jebkurā skolai izdevīgā dienā (no15.līdz 25.novembrim) un laikā. Minimālais skolēnu skaits grupā-25.Pēc individuāla pieteikuma iespējama ekskursija kinoteātrī ar konkursu. Kinoteātra foajē iespējams apskatīt režisora J.Streiča pasteļu izstādi. Kinoteātra apmeklējumu iespējams apvienot arī ar Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīcijas un izstāžu apmeklējumu.

     Filmas demonstrēšanas ilgums : 1 stunda 20 minūtes.

     Tālrunis uzziņām un pieteikumiem  6404479

 

.

23. XI

13:00  

 

Ls 0,50

KARALIS ARTURS Episka vēsturiska filma.ASV

     Režisors Antuāns Fukuā. Lomās  Klaivs Ouens, Keira Naitlija

     Gadsimtu gaitā valdīja uzskats, ka karalis Arturs ir tikai mīts, taču leģenda par viņu bija balstīta uz reāliem vēsturiskiem notikumiem. Pēc Romas impērijas krišanas, Britu salās valdīja anarhija un bija nepieciešams līderis-karalis, kurš ne tikai apvienotu bruņiniekus kopējiem mērķiem cīņā pret iebrucējiem, bet arī lai Britu salās sāktos jauns laikmets. Vadoties no sava bijušā ienaidnieka-varenā burvja Merlina padomiem un plecu pie pleca ar drošsirdīgo skaistuli Guniveri, Arturs atrod sevī spēku, lai kopā ar viņam uzticamajiem bruņiniekiem Lanselotu, Galahedu, Tristanu u.c. izmainītu vēstures gaitu.

     Mērķauditorija-vidusskolas vecuma skolēni.

    Filmas demonstrēšanas ilgums : 1 stunda 54 minūtes.

    Tālrunis uzziņām un pieteikumiem  6404479

 

.

30.XI

13:00   

 

Ls 0,40

ŠREKS 2 Animācijas filma visai ģimenei.ASV

     Režisori Endrū Adamsons, Kellija Esberija, Konrads Vemons. Latviski lomas ieskaņojuši Gundars Āboliņš, Arturs Skrastiņš, Evija Skulte, Akvelīna Līvmane, Ģirts Jakovļevs, Artis Robežnieks, Jakovs Rafalsons

     Šreks ir liels, neglīts, zaļš briesmonis. Tā vismaz lielākā daļa domā, pirmoreiz viņu satiekot. Bet patiesībā viņš ir viens no jaukākajiem radījumiem, kādu var sastapt uz kinoekrāniem! Nemaz nerunājot par viņa draugiem-Ēzelīti, Princesi Fionu, Runci zābakos un daudziem citiem. Viņus var satikt pēdējo trīs gadu laikā visnepacietīgāk gaidītajā animācijas projektā Šreks 2, kurš turklāt pirmo reizi jaunākajā Latvijas vēsturē ir dublēts latviešu valodā.

      Fiona un Šreks atgriežas no medusmēneša. Viņus sagaida vēstule no Fionas vecākiem ar uzaicinājumu ierasties ciemos. Ir tikai viens mazs šķērslis-Fionas vecākiem nav ne jausmas, kāds izskatās viņu jaunais znots un, cik ļoti viņu mazā meitiņa ir...hmm...izmainījusies.

     Šreks 2 ir ārkārtīgi krāšņa filma, kurai piemīt lielisks humors un izsmalcināts noskaņojums.

     Filmu iespējams noskatīties arī pēc individuāla pieteikuma 1.vai 2.decembrī skolai izdevīgā laikā. Minimālais skolēnu skaits grupā-25.

     Filmas demonstrēšanas ilgums : 1 stunda 26 minūtes.

     Tālrunis uzziņām un pieteikumiem  6404479