PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 

PVĢ audzēkņi brīvdienās apmeklēja Merlet koledžu (Nīderlandē)

No 2011. gada 4. līdz 8. aprīlim Preiļu Valsts ģimnāzijas skolniecēm (Katrīnai Urtānei, Jūlijai Kirillovai, Patrīcijai Bindarei, Agnesei Rusiņai, Sintijai Usānei) un Comenius projekta `Mūsu senču reģionālais kultūrvēsturiskais mantojums` koordinatorei Annai Verzai bija iespēja piedalīties projekta konferencē Vācijā. Šīs programmas mērķis ir attīstīt jaunu cilvēku un pedagoģisko darbinieku zināšanas un izpratni par Eiropas kultūru, vērtībām un valodu daudzveidību, tā dod iespēju attīstīt prasmes un iepazīt kultūras. Mūsu projekts dod iespēju iepazīt arī itāļu, skotu un grieķu kulināro mantojumu.

Mūsu brauciens sākās jau pirmdien, kad devāmies uz Rīgas lidostu, lai 10:55 izlidotu un Hannoveri. Tad sekoja brauciens uz nelielu pilsētu Lēri (Lehre), kas atrodas netālu no Volfsburgas. Šīs pilsētas iedzīvotāju skaits ir 12000. Nākamajā dienā partnerības skolas skolotāji mums laipni izrādīja skolu, tās teritoriju, pastāstīja sīkāk par skolas vēsturi un tradīcijām, arī direktore mums teica uzrunu.

Otrdien devāmies ekskursijā uz Braunšveigu, kuru vadīja daži Lēres Comenius projekta skolēni. Redzējām ievērojamākos pilsētas objektus, apskatījām pilsētu no augšas, bijām galvenajā muzejā, kurš bija izveidots vienā no vecākajām Braunšveigas ēkām.

Nākamajā dienā skolēni varēja iejusties vācu skolēna ādā un piedalījās stundās. Norisinājās vācu, angļu valodas, vizuālās mākslas, sporta stundas, pēc kurām visi skolnieki devās uz tikšanos ar pilsētas mēru. Pēc šīs tikšanās skolēni devās uz Volfsburgu, kurā atrodas Volfswagen ražotnes. Interesanti, ka 90% šīs pilsētas iedzīvotāju strādā tieši tur. Šajā pilsētā apskatījām Volfsburgas zinātnes muzeju, kas mūs pārsteidza ar lielo daudzveidību un ļoti interesantiem objektiem, piemēram, robotiem.

Projekta ietvaros daudz tika runāts par vācu vēsturi un politiku, it īpaši `dzelzs priekškara` laikā. Devāmies arī uz bijušo robežu starp kapitālistiskajām rietumu valstīm un komunistiskajām austrumu valstīm. Gide mums sīki izstāstīja par šo robežu, tās uzbūvi, par to cik stingri bija ceļošanas noteikumi. Šīs ekskursijas ietvaros devāmies uz Marienbornu un Hotenslebeni, kur varējām redzēt, kā tas viss izskatījās dzīvē.

Comenius projekta Vācijas konference noslēdzās ar grieķu, skotu, itāļu, vācu un latviešu jauniešu gatavotiem un prezentētiem tradicionāliem ēdieniem, kurus visiem bija iespēja arī nogaršot. Vēlāk sekoja kopīga ballīte un atvadas no nu jau iegūtiem labiem draugiem.

Šī nedēļa mums ir devusi daudz – esam ieguvuši jaunus draugus un satikuši vecos, iepazinuši citu zemju kultūras, paplašinājuši savas valodu zināšanas un uzzinājuši daudz jauna. Vēlamies pateikties projekta koordinatorei Annai Verzai par ideju, uzrakstīto projektu un lielo darbu, ko viņa ir ieguldījusi, lai skolēniem būtu iespēja doties uz Vāciju un piedalīties konferencē, kā arī Lēres skolas skolotājiem un vadībai, kuri atsaucās uz šo piedāvājumu, un labprāt mūs uzņēma.

Katrīna Urtāne, PVĢ 3.HK


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Vēsma, Fanija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster