PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
2004. gada 1. aprīlis PVĢ

Žetonu vakars

Varbūt citiem tas nenozīmē neko, bet divpadsmitajiem Žetonu vakars, kas notika pagājušo piektdien ( 16.aprīlī ), ir viens no gada nozīmīgākajiem pasākumiem. Tā jau ir... Vēl tikai Pēdējais zvans un izlaidums. Un pēc tam neskaitāmi salidojumi tiem, kam tomēr atradīsies kāda brīva nedēļas nogale, lai satiktos ar bijušajiem un esošajiem ģimnāzistiem un skolotājiem.

Šogad Žetonu vakara sarīkošanu bija uzņēmušās četras radošas treškursnieces: Jūlija Boļšakova (3.D), Agnese Lāce (3.D), Elīna Ivanova (3.B) un Elza Trizna (3.H). Gatavošanās sākās jau janvāra beigās. Tas bija starts smagajam darbam "savākt" visus trešo kursu audzēkņus, kas brīžiem pašiem ģimnāzistiem šķita bezjēdzīgi. Beigās - kā vienmēr :-) - runājot par pašu skolēnu organizētību, atklājās, ka ir vairāk neiesāktu darbu nekā pabeigtu. Pēdējā brīdī atkal jāvāc kaut kāda nauda par kaut ko, kādam nu nepavisam nav liekas pusminūtes, lai nofotografētos Žetonu Avīzei, kas, starp citu, ir jaunums Preiļu Valsts Ģimnāzijas vēsturē (Paldies redaktorēm Indrai Paurai (3.A), Evitai Vilcānei (3.H) un Elīnai Ivanovai (3.B)!) utt. Jāatzīst, ka arī priekšnesumi tapa gandrīz pēdējā brīdī. Vienam no kursiem pat Žetonu dienā, tikai pāris stundas pirms kāpšanas uz skatuves, tapa vesela trešdaļa priekšnesuma - starp citu, pēc neoficiālām ziņām, šis kurss saņēma visvētrainākos aplausus, kas kārtējo reizi pierāda, ka viss ģeniālais top pēdējā brīdī. Lai nu kā, visi kursi "spīdēja un laistījās" ar izdomu. Vecāki, protams, par visu priecājās. Arī par to, ka bērns ir tikai Butaforija Nr.1 (3.B kursa priekšnesumā), TV raidījuma "Logi" dalībnieks, kurš visu laiku piekrīt Vaļeram (3.D), palaidnis ar samainītu liecību (3.A) vai sevi aizsargāt tumšajās Preiļu ielās spējoša sporta skolotāja (3.H).

Lai nu kā, par Žetonu vakaru atsauksmes ir tikai labas. Pat, ja kādam arī ir sakāms kas slikts, tas ir darīts tik klusi, ka ģimnāzisti to nav pamanījuši. E. Trizna, viena no organizētājām, saka: "Man šķiet, ka izdevās! Arī atsauksmes no apkārtējiem ir pozitīvas. Man patika tas, ka cilvēki uz skatuves runāja ar sirsnību un, man liekas, ka tā dēļ vien vajadzēja redzēt šo pasākumu!"

Oficiālajā daļā starp kursu priekšnesumiem vecāki un skolotāji varēja priecāties par "Dancaru" un "Gaidas" raito deju soli un PVĢ ansambļa, solistes E. Triznas un PVĢ folkloras kopas skanīgajiem muzikālajiem sveicieniem, kuriem, ne pārāk profesionāli, bet tomēr no visas sirds, ar divām dziesmām pievienojās jaunais PVĢ treškursnieku apvienotais "koris". Protams, runāja arī Ligita Pauniņa un Jānis Eglītis.

Arī neoficiālā daļa izdevās. Jautrība sita augstu vilni par spīti augstpapēžu kurpēm un vīriešu kārtas pārstāvju trūkumam deju zālē. Tiešām, šoreiz pasākums bija ļoti izdevies!

Paldies uzņēmīgajām meitenēm, kas to visu mums noorganizēja, un mums pašiem par to, ka spējam būt tik lieliski un draudzīgi cilvēki tad, kad to tiešām vajag!

ANITA, 3.H


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster