PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 

2004./2005. gada mācību semestra noslēgums

17. decembra rītā ģimnāzisti un skolotāji pulcējās, lai kopīgi noslēgtu/nosvinētu 2004./2005. mācību gada pirmo semestri. Svinīgu un ziemīgu noskaņu jau pasākuma ievadā radīja ģimnāzijas koris, izpildot dziesmas no gaidāmo Dziesmu un Deju svētku repertuāra, kā arī sirsnīgo U. Marhileviča aicinājumu “Mēs varam kopā būt”, piedaloties trim solistiem - Kristīnei Fedotovai, Laurai Strodei un Jurim Vucānam.  
 
Tam sekoja atskats uz aizvadīto mācību cēlienu: 20 skolēni tika apbalvoti par labām un teicamām sekmēm, saņemot skolas dāvinātas grāmatas, bet AAS “Ergo” direktors E. Kozuļ-Kaža pasniedza naudas prēmijas un suvenīrus katra kursa augstākās vidējās atzīmes ieguvējam: Marinai Timošenko no 1.D (vid. atzīme 8.29), Stellai Stičinskai no 2.H (vid. atz. 8.11) un Jānim Timošenko no 3.D, kura sekmes (vid. atz. 9.53 !) zāle sveica ar vētrainiem un ilgiem aplausiem.   
 
Savukārt PVĢ skolēnu parlaments bija sarūpējis dāvanas  visiem skolotājiem, īpaši izceļot tos, kuru vārdus ģimnāzisti bija visbiežāk minējuši aptaujā par labāko skolotāju: Annu Ļeonovu, Silviju Kivko, Anitru Poplausku, Regīnu Pastari un Valentīnu Pastari. Šīs skolotājas bija spējušas ne tikai pārliecināt ar nevainojamām zināšanām, bet arī iekarot savu audzēkņu sirdis ar draudzīgu atbalstu sarežģītajos zinību ceļos.
 
Pasākuma otrajā daļā ģimnāzistus un skolotājus sagaidīja pārsteigums: jaunizveidotā teātra studija “Zelta bebrs” sadarbībā ar grupu “Green Novice” un ģimnāzijas vokālo ansambli bija sagatavojuši teatrāli muzikālu uzvedumu, gandrīz mūziklu, “Ziemeļmeita”- pēc Kārļa Skalbes pasakas “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties” motīviem. Ideja skatuviskot šīgada gaviļnieka K. Skalbes pasaku jau septembrī radās literatūras skolotājai M. Opulei, kas vēlāk veiksmīgi sakrita gan ar teātra studijas izveidošanu, gan ar faktu, ka jau pirms vairākiem gadiem mūzikas skolotājs un bērnu popgrupas “Fledermauši” vadītājs Uldis Bērziņš bija sakomponējis mūziklu, iedvesmojoties no minētās Skalbes pasakas, toreiz gan nepabeidzot darbu pie uzveduma. Nu šī bagātība tika celta atkal gaismā un, apvienojoties ģimnāzijas aktieriem (titullomās: Juris Vucāns un Sanita Jonāne, Andris Manuilovs, Kristīne Fedotova, Jānis Jubels, Imants Petrovs), dziedātājiem, mūziķiem un video māksliniekiem (Valdis Anspoks), piedzīvoja pirmuzvedumu. Par to, kā izdevās, lai stāsta skatītāji, bet jau dzirdētās atsauksmes bija tik labas, ka ir nolemts izrādi atkārtoti izrādīt ģimnāzijā un varbūt arī uz lielākām skatuvēm. Lai katrs atrod savu Ziemeļmeitu – savu sapni, savu spēku, savu mīlestību!
 
Inga Surgunte
Ārpusklases pasākumu organizatore

  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Mintauts, Alfs, Bernadeta
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster