PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
16.februāris – Lietuvas Republikas atjaunošanas diena

6. - 7. maijā PVĢ sportisti piedalījās ģimnāziju spartakiādē Siguldā

Valsts ģimnāziju spartakiādes jeb ģimnaziādes tradīcija aizsākusies tieši Preiļos - ar PVĢ direktora Jāņa Eglīša iniciatīvu ... gadā pirmo reizi sapulcējot ģimnāziju komandas, lai tās, sacenšoties dažādās sporta disciplīnās, apliecinātu un stiprinātu ģimnāziju īpašo statusu citu skolu starpā un, protams, lai draudzīgā gaisotnē noteiktu to ģimnāziju, kas attiecīgajā gadā pelnījusi uzvarētāju kausu. Pirmās četras (?) ģimnaziādes notika Preiļos, bet šogad pirmo reizi, par lielu prieku spartakiāžu aizsācējiem, stafeti pārņēma Siguldas ģimnāzija. Pasākuma atklāšanā Preiļi tika sveikti īpaši sirsnīgi, pateicoties par tradīcijas iedibināšanu un izsakot cerību par tās nemirstību. (Atklāts paliek jautājums par nākamās ģimnaziādes norises vietu)

6. maija rītā plkst. 6:00, kad pulcējāmies prombraukšanai, Preiļos lija lietus, bet Sigulda sagaidīja ar vējainu, bet skaidru laiku, tā ka pirmais sacensību posms- vieglatlētika- varēja veiksmīgi sākties. Siguldas stadionā preiliešu vārdi skanēja izskanēja bieži: Imants Petrovs 100 m skrējienā izcīnīja 2. vietu, Aijai Čačai (1500 m) 1. vieta, Uldim Brovackim (1500 m) 1. vieta, Aldim Dzenim augstlēkšanā 1. vieta, Naurim Lozdam tāllēkšanā - 2. vieta. Kopumā Preiļu Valsts ģimnāzijas vieglatlētiem - 2. vieta.

Pēcpusdienā noritēja jau sīvākas cīņas- meitenēm volejbola, zēniem basketbola laukumos. Tās turpinājās arī sestdienas rītā, un pēc spēļu kopējiem rezultātiem PVĢ meiteņu volejbola komanda (Katja Vasiljeva, Ivita Luriņa, Ilga Trubiņa, Liene Bulmeistare, Arnita Klindžāne, Maija Boreiko) ieņēma 3. vietu, bet zēnu basketbola komanda (Jurģis Vaivods, Māris Vaivods, Jānis Greidāns, Edgars Mūrnieks, Nauris Lozda, Kristaps Ancāns, Ainārs Zeile) – 5. vietu.

Pirmo sacensību vakaru noslēdza cīņa par lielo balvu- milzīgu piepūšamo šķēršļu rinda ar kāpienu pa sienu un piecvietīgu slēpju pāri stafetes noslēgumā. Mūsu komanda - Katja Vasiljeva, Jurģis Vaivods, Māris Vaivods, Aija Čača un Nauris Lozda - un tāpat fani sparīgi turējās pretī mājiniekiem siguldiešiem kā šķēršļu pārvarēšanā, tā atbalstītāju saucienos, taču beigās abās frontēs nācās samierināties ar 2. vietu.

Pēc sacensībām dalībniekus gaidīja diskotēka, bet skolotājus - sadraudzību dibināšana un turpmāko spartakiāžu plānošana. Ģimnāziju pārstāvji vēlreiz vienojās par kopēju spartakiāžu rīkošanu, vēlreiz pateicās Preiļiem par to aizsākšanu un Siguldai par turpināšanu un skatījās cerīgi uz Jelgavas pusi, izsakot iespēju, ka nākamgad ģimnāziju sportisti varētu pulcēties jaunajā Jelgavas sporta centrā.

7. maijā, sestdien, kā minēts, noslēdzās volejbola un basketbola spēles, kā arī pašā rīta agrumā notika orientēšanās sacensības, kurās PVĢ pārstāvēja Jānis Pīzelis, Aija Čača un Raivis Anspoks, izcīnot 6. vietu.

Un tā spartakiāde bija galā. Pēc diviem agriem rītiem un divām saspringtām sacensību dienām sestdienas pēcpusdienā ieradāmies Siguldas ģimnāzijas sporta zālē, lai noslēguma apbalvošanā septiņu ģimnāziju konkurencē saņemtu 4. vietas ieguvēju klinģeri. 1. vietu bija izcīnījuši ģimnaziādes organizētāji - Siguldas ģimnāzija, 2. vieta- Āgenskalna Valsts ģimnāzijai un 3. vieta- Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts Ģimnāzijai, no kuras Preiļu Valsts ģimnāziju šķīra tikai 2 punkti.

Pasākuma atklāšanas runās izskanēja dažādas versijas par to, kas ir svarīgāk - uzvarēt vai piedalīties. Savējiem gribas teikt - lai gūtās uzvaras un tāpat zaudējumi nekavē jūsu attīstības ceļu, neaptur tiekšanos „ātrāk, tālāk, augstāk”. Jūsu mērķtiecīgums, saliedētība un biedriskums, ko varēja novērot sacensību dienās, ir droša zīme tam, ka veiksme jūs nepametīs.

Inga Surgunte


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Mirta, Ziedīte
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster