PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
2004. gada 1. aprīlis PVĢ
 

2004. gada 1. aprīlis PVĢ

Ja tu vēlies uzdzīt adrenalīna līmeni asinīs, slēpjoties no bruņotiem skolotājiem, maldīties pa Preiļu Valsts ģimnāzijas gaiteņiem, meklējot savus draugus, kuri pēkšņi starpbrīdī ir pazuduši smejošu ģimnāzistu pūlī, un ja tev piemīt izturība, māka aukstā vējā jāt uz stilizēta zirga, prasme stumt ķerru un vēlme uzvarēt, tad tu esi kā radīts, lai pierādītu savas spējas īstā "zirgošanās" pasākumā - 1. aprīļa joku juceklī. Šādu iespēju izmantoja arī PVĢ audzēkņi, palīgā ņemot trīsvietīgu koka zirgu, jau iepriekš pieminēto metāla ķerru, kas, līdzīgi sudraba karietei, mīkstinātai ar saujiņu siena, piedāvājās par pieklājīgu samaksu izvizināt gar PVĢ ēku, gumijas zābakus mešanai, košļenes spļaušanai tālumā, spaiņus ar ūdeni trāpīgākā spalvas metēja noteikšanai, un vēl kādu visai dīvainu ierīci, kurai pūšot lāpstiņās, var noteikt plaušu dzīvības tilpumu. Starp citu, tik jautru šo dienu bija papūlējies izveidot PVĢ parlamenta radošais kolektīvs, par ko viņiem jāsaka liels paldies!!! Cerams, ka šis pasākums bija tikai iesildīšanās pirms Lieldienu sagaidīšanas tusiņa, kas notiks 13. aprīlī.

Viss sākās 1. aprīļa agrā rītā, kad, tikko pārkāpjot skolas slieksni, sveicinājām nevis kostīmos tērpušos skolotājus nopietnām sejām, bet kovbojus un viņu dāmas aiz jostām aizspraustām pistolēm (protams, neīstām). Jau pašā pirmajā stundā, kas man ceturtdienās ir vācu valoda pie sk. A. Lazdānes, bija tas gods noskatīties, kā stundu nokavējušie audzēkņi zvēr bruņotajai skolotājai nekad vairs nekavēt. Vēlāk līdzīga aina atkārtojās angļu valodas kabinetā pie sk. A. Poplavskas. Liekas, ka pagājušo ceturtdien tā īsti nopietni nemācījās neviens. Nu jā, saīsinātās stundas, pagarinātie starpbrīži (kas, pēc dažu skolēnu atzinuma, brīžiem pat bijuši pārāk gari, lai nostāvētu ģimnāzijas pagalma vējā) un joku diena pati par sevi nav īsti piemērots laiks, lai intensīvi uzkrātu zināšanas. Arī paši skolēni, neskatoties uz pietiekošo jampadraci starpbrīžos, padarīja savas stundas interesantākas. Piemēram, 3.h bioloģijā pie sk. I. Gāgas uzveda etīdes par parazītiem, plēsīgajiem augiem un citām jokainām radībām.

Šo pasākumu atcerēsimies vēl ilgi . Un ne tikai mēs, bet arī Kooperatīva ielas iedzīvotāji, kas ģimnāzistu izdarībās noskatījās ne tikai no balkoniem un ielas, bet arī no mūsu pašu pļaviņā augošo eglīšu pazarēm. Visu dienu skanēja country stila mūzika, bija iespēja fotografēties ar dzīvnieku, kuram uz muguras bija rakstīts Zirgs, bet citādi tam varēja piedēvēt govs izcelsmi; un šis pats lopiņš par 50% lētāk, nekā afišā bija teikts, izvizināja kruīzā gar PVĢ ar ķerru, par atsevišķu samaksu iznomājot arī pātagu. Skolotājiem atmiņā spilgti ir palicis vestibila noformējums un vizināšanās ar zirgu. Skolēni ir līdzīgās domās, vēl piebilstot, ka tiešām bijis liels prieks vērot interesantos skolotāju tērpus. Taču jautājums par to, kāpēc paši nebija pacentušies pārtapt kovbojos, vēl joprojām paliek atvērts, aizbildinoties ar tukšajiem drēbju skapjiem. It sevišķi tiek lielīti sk. E. Bleives, sk. A. Lazdānes, sk. A. Poplavskas, sk. J.Erta, sk. A. Sviles, kā arī citu skolotāju kovbojkostīmi. Tajā pašā laikā skolotāji ir neizpratnē par skolēnu pasivitāti uz pārģērbšanos. "Jauniešos mazāk dulluma kā vienā otrā skolotājā!" atzīst sk. A. Poplavska. Patiešām, dienā, kad viss ir atļauts(Ja notiek kaut kas nelāgs, 1. aprīlī vienmēr var pateikt - joks!!!), pat ākstīšanās stundās, audzēkņi ir apbrīnojami neaktīvi. Gadījās pat kuriozi, kad skolotāja ienāk klasē, liek rakstīt kontroldarbu, un skolēni pakļaujas. Bet, kad pēc darba tiek pateikts, ka tas viss ir bijis tikai joks un ka darbus var saplēst un izmest, atskan nopūtas par pēdējo izmantoto A4 formāta lapu. Varbūt tiešām mēs esam pārāk nopietni, lai uztvertu vienkāršu joku, priecātos par dienu un izmestu pārbaudes darbu, kurš, paldies Dievam, netiks novērtēts ar kārtējo atzīmi? Vai varbūt ģimnāzisti vēl nav atmodušies no ziemas miega? Kas to lai zina. Galvenais, ka pasākums jautrības ziņā bija izdevies. Visus punktus uz "i" salika retro stilā ieturētā diskotēka un dienas noslēguma salūts. Arī paši organizētāji atzīst, ka kopumā viss iecerētais bija izdevies, žēl tikai bijis skatīties uz ikdienišķi ģērbtajiem ģimnāzistiem. Nu, bet nekas! Gan jau mēs pamodīsimies! Un varbūt pavisam drīz, jo arī Lieldienu pasākums solās būt lielisks. Cerams, ka pratīsim novērtēt darboties gribošu cilvēku pūles un priecāties, ka pašiem nekas nav jādara. Ir tikai jānāk, jāsmaida un jājūtas labi. Un kad tad vēl, ja ne izklaidējoties!

Anita, 3.H


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Gunta, Ginta, Gunda
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster