PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Ziemassvētki 2003

Ziemassvētku performances


Naktī uz 19. decembri skolas zālē noslēpumains no kopmītnēm nācis grupējums līmēja ciet logus. Kāds varētu padomāt, ka ģimnāzijā radies kas slēpjams, bet patiesībā viss bija vienkārši: notika gatavošanās Ziemassvētku pasākumam.

Šogad pirms-Ziemsvētku rīts nebija tāds kā citus gadus. Vispirms jau pārsteidza īpatnējais zāles iekārtojums- īstā skatuve bija pārvērsta par balkonu, priekšnesumi notika zāles otrā galā, kur no griestiem uz leju auga viena eglīte, un tai pretī kāpņu trijstūrī ieaugusi otra, kā vēstnesis Kristus dzimšanai uz klavierēm ziedēja Ziemassvētku puķe. Uz zāles aizmugurējās sienas bija redzams sniegošs sniegs un skanēja R.Paula elēģija, ko uz klavierēm un vijoles izpildīja Dace un Kristīne. Šis skaņdarbs ievadīja sekojošo dzeju par sniegu, ko lasot izdzīvoja Jolanta, Sanita un Aigars, tērpušies ziemīgi neparastos tērpos. Senatnīgu Ziemassvētku noskaņu izdziedāja PVĢ folkloras kopa, bet ar mūsdienīgāku Ziemassvētku izpratni mūs priecēja skolas vokālais ansamblis. Pirms pašas centrālās pasākuma daļas- filmas “Dāvināšanas prieks” pirmizrādes, savā dāvināšanas priekā dalījās mūsu direktore Ligita Pauniņa, pasniedzot balvas teicamniekiem! Pavisam izcilniekiem pa kursiem - Andrejam Sabanskim(1.D), Jānim Timošenko(2.D) un Andrejam Jubelam (3.D) - balvas pasniedza sabiedrības "Ergo" direktors Edgars Kozuļ-Kaža un SIA "Spektrs" izpilddirektors Laimonis Vindelis.

Tad sekoja šīs sezonas absolūtais hīts - filma-supergrāvējs, kas jau nominēta 99 „kļukvām” Annu kinofestivālā. Radošā, briliantā, nepārspējamā komanda, kuras sastāvā bija scenāristes, režisores un montāžas operatorītes Ingo, Eli un Elsa , talantīgais visu redzošās acs pavēlnieks Aigarito, padomdevējs, veselais saprāts un tehnikas valdnieks vienā personā Jurio G.G. galErts, mūzikas skaņu krustmāte Ilze un protams jaunie, skaistie, pieredzes bagātie aktieri:

# mazie un lielie rūķīši, salaveča darbnīcas strādnieciņi Fomins&Kleins, Salvejas ekstrakts un Raivis-Rainis kā arī salavecis Fricis.

# daiļā pārdevēja Silva, Kristina, bagātais princis Juris (tik saviļņojošs publikai likās mīlas pilnais skats, ko viņš veltīja princesītei!), un sirdi plosošā tēlojuma meistars Jānītis.

# kolektīvā aktierspēka gigantes- otrais hum. un neticamais stingrības un maiguma apvienojums-Anitra.

# dusmu un mīlas virpuli un kucēna uzticību apvienojošais Eli un Mario tandēms,

# laimes alku pārņemtie bezcerības alas iemītnieki Zabine un Kasis,

# sentimenta prīma Elsa un viņas un visu pārējo siržu staltais lauzējs Super Mario, kā arī viņa draugi narkomāni Jancīts un Mārcīts.

# mūžīgie sniega prieku mīlētāji uz ragaviņām un sniegā, un grāvī pie skolas Julia un ragaviņu vilcējs Kalvi-jo(!!!)

# un absolūtie favorīti, uz dāmu sirdīm dusošie noziegumu ģēniji: Juris alias hakeris Hugo, Guntars X, Blazijs un Fox, kuri šajā Ziemassvētku rītā iemantoja mūžīgu slavu un popularitāti. (vidusskolas diskotēkās viņi smok kaismīgu pielūdzēju skāvienos)

Oda šiem brīnišķajiem svētkiem bija divi slavinājuma pilni sveicieni Ziemassvētku kokam kora izpildījumā. Cik gan žēl, ka šis pasākums tik ātri izskanēja. Jācer, ka mums, parastajiem mirstīgajiem būs vēl kāda iespēja skatīt šo filmu un vēlreiz slīgt laimē, ko tā lej mūsu sirdīs.

Pilnīgi saslimušais skatītājs


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster