PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Salidojuma kritika

Bērnam gadus skaita no dzimšanas. Tāpēc arī var teikt: "Pagājis vēl viens gads." Vēl viens gads Latvijas valsts mūžā, vēl viens gads arī Preiļu Valsts ģimnāzijas mūžā. Gadu skaits šiem nosauktajiem jubilāriem atšķiras, taču svinību datums brīnumainā kārtā sakrīt.

Kā jau teicu, pagājis vēl viens gads, tāpēc arī Preiļu Valsts ģimnāzijā notika dzimšanas dienas svētki. Pa gaismas lukturu aleju krāšņām ziedu kompozīcijām un svecēm rotātajā ģimnāzijā kopā sanāca skolotāji, ģimnāzisti un arī absolventi. Absolventi varēja pulcēties savās bijušajās klasēs, gremdēties atmiņās par ģimnāzijas laikiem un lepoties ar sasniegto pēc skolas beigšanas. Klasēs bija uzstādītas lapas, kur savus piedzīvojumus un izjūtas varēja piefiksēt arī rakstiski.

18.00 sākās ģimnāzijas svētku oficiālā daļa. Savs vārds ko teikt bija gan ģimnāzijas direktoram Jānim Eglītim, gan arī Preiļu mēram Jāzepam Šņepstam. Visi ģimnāzisti un absolventi tika aicināti atgriezties Preiļos un veidot šeit savus uzņēmumus, kļūt par darba devējiem savā dzimtajā pilsētā. Šņepsta kungs kopā ar Hansa banku bija sarūpējis velti novada labākajai skolotājai - kā izrādījās, šis cilvēks ir Eleonora Bleive. Viņa saņēma 200 Ls.

Tika atskaņota valsts himna, un svētki varēja sākties. Šoreiz tie bija iecerēti kā atskats uz iepriekšējos 6 gados spēlēto un rādīto, un cerams, ka daudzi no klātesošajiem atpazina sevis tēlotās lomas un dziedātās dziesmas. Uz skatuves filozofēja Circenis, Amarillis un Pulkstenis. PVĢ koris un ansamblis dziedāja dziesmas. Tika izspēlētas ainas no skolas ikdienas, attēlota elle un karaļnams. 7 spēlētāji rādīja savas zināšanas PVĢ vēsturē un cītīgi sacentās par palikšanu spēlē, bet ik pa brīdim nepielūdzamais laiks tos izstūma no sacensības, lai pieskaitītu mūsu Cerību bankas kontam. Divi ģitāristi atskaņoja dažus skaņdarbus un ik pa laikam uz lielā ekrāna parādījās fotogrāfijas ar laimīgām ģimnāzijas absolventu sejiņām, liekot katram absolventam atcerēties savus ģimnāzista gadus.

21.00 savu varēšanu rādīja ģimnāzijas deju kolektīvi "Gaida" un "Dancari". Dejotājus īpaši neiepriecināja deju plača slidenais segums, taču skatītāji tik un tā bija sajūsmā.

Ballē varēja izdejoties ne tikai deju kolektīvu dalībnieki, bet arī ikviens cits, kam netrūka gribēšanas un varēšanas to darīt. Un dejotgribētāju bija cik uziet - tos no citiem ļoti viegli varēja atšķirt pēc noputējušajiem apaviem. Šogad muzikanta titulu bija ieguvusi Ilze Rožinska, kas visus priecēja ar savas balss skanīgumu. Bet tajos brīžos, kad Ilzei bija nedaudz jāatpūšas, pie dīdžeja pults stājās Jānis Anspoks. Ballē pārsvarā varēja dzirdēt latviešu mūziku, taču ik pa laikam ieskanējās tādi jauniešiem pazīstami skaņdarbi, kā "Dilema" un "You Sang To Me". Balle turpinājās līdz pat četriem no rīta, bet tad gan visiem bija jāatstāj viesmīlīgās ģimnāzijas telpas. Pasākums bija beidzies...

    Šādas atziņas varēja dzirdēt PVĢ telpās šonedēļ:
  • Jā, etanola rūpniekiem gan 16. novembris izvērtās par īstu ražas laiku. Taču laimīgā kārtā nekādas krīzes situācijas šī iemesla dēļ neradās.
  • Diez cik skolai vajadzēs maksāt par ārzemju internetā pavadītajām stundām, kad pieejai internetam darbojās šāda kombinācija:
    			Lietotāja vārds: internet
    Parole : internet
  • Cik patīkami redzēt, ka arī skolotāji var justies atbrīvoti un draudzīgi. Pierādījumus šim faktam var redzēt bilžu galerijā. Un te nu ir vietā vienas PVĢ skolotājas teiktais: "... mēs taču arī esam tikai cilvēki."
  • Kojās 16. novembra vakars izvērtās par atvērto durvju dienu. Ik viens kam bija kāda interese par kopmītņu iemītnieku dzīves apstākļiem, varēja tos skatīt savām acīm un pārbaudīt savām rokām.

Viennozīmīgi var teikt: "Svētki bija izdevušies!" Lielākajai daļai svinētāju nākošajā dienā bija vērojams neizgulēšanās sindroms, bet tas taču ir pārejošs. Toties atmiņas, kas paliek pēc priecīgiem notikumiem, nezūd vēl ilgu laiku. Gaidīsim nākošos ģimnāzijas svētkus, kad jaunas Cerību zvaigznes būs pievienojušās Cerību bankai (vienkāršāk runājot: absolventu būs vēl par kādu simtiņu vairāk). Runā, ka viss plūst, viss mainās. Mēs arī pagaidām ļausimies notikumu plūdumam, kamēr to pārtrauks nākošais pasākums.

Savās pārdomās dalījās: Jancīts

PVĢ salidojuma svinīgā pasākuma bilžu galerija.


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Līksma, Bārbala
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster