PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Manas paaudzes dziesma

Manas paaudzes dziesma

Godīgi sakot, ģimnāzisti jau bija mazliet noguruši no visa - no skolas, mācībām, jā, arī ārpusstundu pasākumiem. Laikam tāpēc nevienam tā īsti negribējās arī šo pasākumu. Bet cik ļoti visi skeptiķi, kas teica, ka pasākums neizdosies, maldījās! Izdevās! Un kā vēl izdevās! Tādu vienotību dziedošo ģimnāzistu vidū nebiju jutusi sen.

Pirmie pasākuma obligāto, oficiālo daļu atklāja 1. D ar kopīgu kori, kas dziedāja dziesmu "Apliecinājums". Lielākais pārsteigums bija neatklātais repera talants - Sindijs, kas dziedāja (runāja?) repu. Laikam pašam savs reps bija jauns, jo bija nemitīgi jāskatās un jāsaskaņo savs teksts ar lapā rakstīto. Bet visiem taču kaut kā jāmācās!

Visu zāli un savu klasesbiedru centās iemidzināt 2. B kursa meitenes, kas dziedāja šūpuļdziesmu.

3. d piedāvāja zēnu trio - Aleksandrs, Juris un Jānis M. Puiši dziedāja par kārtējo ballīti (tādi nu viņi mums ir!) un pauda pārliecību, ka viņus noteikti gaidīs meitenes.

Nezināju, ka 3. H ir par vēl vienu koķetu meiteni vairāk! Un kas viņai par garām, smukām, dzeltenām bizēm! Nu, puiši, saturieties! Taču tikai Gintam ar savu dziesmu beigās izdevās atkausēt šīs daiļavas sirdi.

Mūsu pasākumu apmeklēja arī īpašie viesi - pirmie no tiem bija jaunizveidotā grupa "Soap Opera". Tajā muzicēja Aleksandrs no 3. D un 2 bijušie ģimnāzisti - Andris un Edgars. Biju pārsteigta par labo skaņas kvalitāti, lai gan neesmu tāda tipa mūzikas fane.

Pēc šīs pauzes, kas arī, protams, bija muzikāla, uzstājās 3. A ar dziesmu krievu valodā. Tādam nezinātājam, kā man, tā izklausījās pēc tradicionālas "kaļinka-maļinka", bet patika visiem.

2. a bija solīdi. Zēni ar lietussargiem un meitenes raibās kleitās apdziedāja trīs lietas, kas viņiem vienmēr stāv zāļu skapītī.

1. k tēloja tautu meitas un dziedāja: "Āvu, āvu baltas kājas." Dziesmas beigās viņas nometa (vai pazaudēja tīšām?) savus vainadziņus. Tos gan pacelt paspēja tikai viņu pašu puiši. Diez vai tur nebija kāda viltība?

Dziedāja arī mūsu pašu ansamblis ar savām neiztrūkstoši labajām balsīm.

1. h kursa meitenes nevarēja pieradināt ne savējos, ne kādus citus puišus, bet 2. H bija vienoti - visi kopā sadziedāja dziesmu "Tumša nakte ziedēja".

2. d pieturējās pie pārbaudītām vērtībām un dziedāja par savu nemainīgo kukaini, tas ir 2. D, kas peld pa jūru un negrimst dibenā.

Īsts pārsteigums bija pašās beigās, kad uzstājās jaunā grupa "Sāls 10". Arī nosaukumam bija savs pamats, jo nejau velti bungās gozējās 10 kg smaga sāls paka. Grupas sastāvā muzicēja skolotāja Ilze, skolotājs Juris, Raimonds un Vitālijs. Zāle bija stāvā sajūsmā, jo tas patiešām bija pārsteigums. Mēs pat panācām, ka dziesmu izpilda divas reizes.

Pēc pārtraukuma, kas ilga aptuveni pusstundu, sākās diskotēka, un tās gaitā arī karaoke.

Uzstājās daudzi dziedāt gribošie, un zālē patiešām dziedāšana sita augstu vilni. Sen ģimnāzisti tā nebija dziedājuši. Karaokē uzvarēja: Jānis Anspaks un Andrejs Jubels ar dziesmu "Ar dievu meitenes".

Bet nevienam citam tas nemazināja prieku par dziesmu, mūziku un to lielisko sajūtu, kas pārņēma dziedot visiem kopā.

Marta


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster