PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Turisma Diena

TŪRISMA DIENA ' 99

Došanās ceļā. Sīko lietus lāšu čukstēšana zaļajās lapās neiztraucēja viņu mieru un pacilātību. Nedz tālais ceļš, nedz ugunskurs viņus biedēja. Atkāpās rūcošie meži, slēpdami lapās rudeni, un draudošie mākoņi. Kā dumpinieki dabas untumiem soļoja ģimnāzisti!

Lai nu kā, tomēr klāt mēs bijām. Pirmie ugunskuri sasildīja nosalušos roku pirkstus, meža vēsais svaigums iesūcās mūsu miesās. Daba slēpa savas kaprīzes, piekāpdamās mums. Sava saulīte bija katrā ģimnāzistā. Priecēja katrs saulains vārds un smaids direktora runā tūrisma dienas atklāšanā un arī tas, ka visi mēs kā viena ģimene beidzot bijām kopā.

Pirmās sacensības un pirmās uzvaras. Rudens aromāti virmoja gaisā un klupdami nesās līdzi orientēšanās dalībnieku vidū. Katra veiklība un ātrums atspoguļojās tūrisma tehnikā.

Interesantākais notikums bija "Mis Grācija '99" un "Džentlmeņu šovs". Ar ovācijām un skaļiem aplausiem tika apdāvināti dalībnieki un dalībnieces. Meitenes nesamulsināja gājiens pa baļķi ,turot uz galvas grāmatu un pilnu glāzi ūdens. Zēnus neiebiedēja niknu skatienu apveltīti pretinieki un publikas saucieni.

Galu galā ģimnāzisti parādīja, uz ko katrs no viņiem ir spējīgs. Pēc cīņām par sava kursa godu visi pulcējās pie savu kursu ugunskuriem, izbaudīdami mirkli burvības, smaidi sejā uzplauka kā pēdējās rudens puķes. Uguns baudīja pilošo desiņu taukus, un uz brīdi likās, ka mēs pavisam tuvu esam saviem senajiem senčiem - tāpat kā viņi kādreiz mēs esam apkārt ugunskuram un gatavojam maltīti.

Taču visiem priekiem pienāk arī beigas. Tūrisma dienas noslēgumā ar sajūsmu sveicām savus uzvarētājus. Un...šīs dienas nagla - katra kursa piramīda vai piemineklis kā veltījums šai dienai. Vēl daži vārdi atvadām un...skats debesīs - saule, grūstīdamās mākoņu barā, kā karaliene parādās mums, kaisīdama saules gaismu ģimnāzistu vidū. Dabas untums kā svētījums šai tūrisma dienai. Kaut kur aiz akmens palika mūsu spēks; kāds meža gars uzsēdās mums uz pleciem un lika sajust nogurumu.

Aiziet pēdējais autobuss. Koki, nokāruši garos degunus, atkal skums vienatnē ar atnākušo rudeni.

Viktorija Bižāne (2H)


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Aldonis, Agija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster