PVG

Top.LV

LV     LV

Jaunumi

Arhīvs

Izglītība

Absolventi

Serviss

Atsauksmes

--> --> -->
  Par PVĢ
  Uzņemšana
    Virtuālā PVĢ
    E-klase
    Uzdevumi.lv
    StartIT.lv
    Pasākumu plāns
    PVĢ bibliotēka
    PVĢ panākumi
    Tradīcijas
    Parlaments
    Skolas projekti
    Skolēnu projekti
    PVĢ avīze
    Bildes
    Stundu saraksts
    Mācību materiāli
    Labā prakse
  Datorlapa
  Preiļu bibliotēka
  Preili.lv
  Dažādas vietnes
  Latvija un ES
    Ģimnaziādes
    Atklātā olimpiāde
  Konkurss Krauklīts
Saules aktivitāte PVĢ Solis
Projekts SOLIS
  0 W/m2

  Meklēt
  Sūtīt SMS
LMT   TELE2   Bite
 
  Apmeklētāji
  
 
Turisma Diena

TŪRISMA DIENA ' 99

Iepriekšējais vakars noteikti nepiederēja pie tiem vakariem, kuri tika pavadīti pie mācību grāmatām (lai cik arī mēs nebūtu apzinīga tauta). Kur nu! Bija taču gaidāma tūrisma diena! Un daudzi ar cerības pilnām ačelēm ilgi lūkojās debesīs - kaut nelītu lietus... (Pretējā gadījumā nāktos deldēt skolas solus).

Rīts, nedaudz miglo lietutiņš, un daudzi ir nesaprašanā - uz solu vai pārgājienā? Kā jau vairākumā šādu gadījumu priekšroka tiek dota pārgājienam. Ja ir dota iespēja izvēlēties, mēs to nelaižam garām. Drosmīgākie, veselākie un izturīgākie devās kājām. Bravo! Citi neignorēja arī satiksmes autobusa sniegtās priekšrocības un velosipēda plusus. Nav jau tik svarīgi kā, bet gan, ka visi tika līdz mērķim - pļaviņas pie Dovales ezera. Nekavējoties tika sadalītas vai vienkārši ieņemtas teritorijas, kurās pēc neilga laika dega ugunskuri- 13 kursu pavardi, kuri tika izmantoti silto pusdienu pagatavošanai.

Kā jau katrs ievērojams pasākums, arī tūristu diena tika atklāta ar direktora svinīgu uzrunu. Tūrisma dienas neiztrūkstoša sastāvdaļa - stafetes. Telts jaukšana (mūsu paaudzei patīkot jaukt), lidojošu šķīvīšu mešana vingrošanas riņķī, kāpelēšana pa dēlīšiem, lēkšana maisos, ložņāšana pa zemi, izlīšana caur virvju mudžekļiem. Tad vēl nervozā skriešana pa baļķi, kas daudziem atmiņā palicis kā ne tā veiksmīgākā disciplīna. Finišā visiem bija jāuzceļ telts un tajā visiem 6 stafetes dalībniekiem jālien iekšā. Un Dievs pasarg', ja tiesnesis pamana, ka kāds kāju vai kādu citu ķermeņa daļu nav "ievilcis līdzi teltī", jo laiks, ai, kā laiks skrien... piedalās visi, uzvarētājs viens - 2D kurss.

Orientēšanās kā jau orientēšanās - nomaldīties kategoriski aizliegts! Visveiksmīgāk cauri biezoknim izlauzās 1K meiteņu un 3K zēnu komanda.

Arī šogad neizpalika džentlmeņu šovs. Uz baļķa puiši ar spilveniem rokās. Pūkas gan nelidoja, taču jautrība gan neizpalika. PVĢ džentlmenis mācās 2V - Arvīds. Meitenes "ringā"... Lai nu paliek džentlmeņi.

Gods tika atdots arī meitenēm, jo konkurss "Mis Grācija" ļāva viņām sevi parādīt. Un šis nosaukums it nemaz nav pārspīlēts - ne kurš katrs spēj noiet pa baļķi, ja uz galvas ir uzlikta grāmata, uz kuras savukārt stāv pilna ūdensglāze. Mūsu meitenes to spēja - īpaši Ilze no 3K.

Neiztrūka arī lidojošo šķīvīšu "tāllidojums". Bet lodes grūšanā, ja vien tiktu oficiāli vērtēts, nepārspēts paliktu skola direktors J.Eglītis.

Viens no iespaidīgākajiem konkursiem šogad bija "pieminekļu celšana" no cilvēkiem. Nav jau cilvēks tas stabilākais celtniecības materiāls, laikam tāpēc starp "pieminekļiem" netrūka arī tādu meistardarbu kā lietussargs (kā nekā brīžiem mirgoja lietutiņš) u.c.

Ar lielu nožēlu un smagām nopūtām konstatējām, ka strauji tuvojas šīs mūsu jaukās, jautrās dziesmiņas beigas un speciāli pasūtīts autobuss divos reisos ir gatavs mūs aizvizināt atpakaļ uz Preiļiem, lai nākamajā dienā mēs atkal varētu ierasties namā ar nosaukumu "Preiļu Valsts ģimnāzija". Ak! Atkal šī mācīšanās! Bet, ja tā padomā - nākamgad septembrī atkal būs Tūrisma diena. Un tāpēc var jau vienu gadu arī pamācīties.

Marina Sondore (2H)


  Bilžu galerija
Bilžu galerija
  Vārda dienas
Vēsma, Fanija
© Alex
Rakstīt PVG         Lietot kā sākumlapu         Saglabāt saiti
Webmaster